Hatay'da menşei belirsiz 1 ton kırmızı et ele geçirildi

Hatay'da 28 Kasım'da jandarma tarafından durdurulan minibüste menşei belirsiz yaklaşık 1 ton kırmızı et ele geçirildi; ürünler teslim edilip gömülerek imha edildi.

Yayın Tarihi: 29.11.2025 09:03
Güncelleme Tarihi: 29.11.2025 09:03

Hatay'da menşei belirsiz 1 ton kırmızı et ele geçirildi

Hatay'da menşei belirsiz 1 ton kırmızı et ele geçirildi

Jandarma ve Tarım Müdürlüğü ortak denetimi

Hatay'da jandarma ekiplerinin uygulamasında menşei belirsiz kırmızı et ele geçirildi. Uygulama, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kolluk kuvvetlerinin gıda güvenliği ve halk sağlığını koruma amaçlı ortak çalışması kapsamında gerçekleştirildi.

Erzin ilçesi E-91 Karayolu üzerindeki Gözene Jandarma Karakolu önünde yapılan denetimde, 28 Kasım tarihinde H.A. idaresindeki minibüs durduruldu ve minibüs içinde menşei belirsiz yaklaşık 1 ton kırmızı et tespit edildi.

Ele geçirilen ürünlerin üretim izin belgesi ve faturası bulunmadığı bildirildi. Söz konusu etler, işlem için Erzin İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Yetkililer tarafından yapılan idari işlemlerin ardından ürünler toprağa gömülerek imha edildi. Olay, bölgedeki denetimlerin ve mevzuata uygun gıda tedarikinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

HATAY’DA JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN DURDURULAN ARAÇTA MENŞEİ BELİRSİZ 900 KİLOGRAM KIRMIZI ET...

HATAY’DA JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN DURDURULAN ARAÇTA MENŞEİ BELİRSİZ 900 KİLOGRAM KIRMIZI ET ELE GEÇİRİLDİ.

HATAY’DA JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN DURDURULAN ARAÇTA MENŞEİ BELİRSİZ 900 KİLOGRAM KIRMIZI ET...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.