DOLAR
42,61 -0,13%
EURO
50,05 0,05%
ALTIN
5.862,32 -0,17%
BITCOIN
3.935.953,88 -0,9%

Hatay'da gençlerin 'hakkını helal et' notu esnafı duygulandırdı

Defne Sümerler'de 3 su için 50 TL ve 'Abi 3 su aldık, paramız eksikse hakkını helal et' notu bırakan gençlerin davranışı, iş yeri sahibi Özgür Büyükaşık'ı duygulandırdı.

Yayın Tarihi: 12.11.2025 09:37
Güncelleme Tarihi: 12.11.2025 09:37

Hatay'da gençlerin 'hakkını helal et' notu esnafı duygulandırdı

Hatay'da gençlerin notu esnafı duygulandırdı

Olayın gelişimi

Hatay'ın Defne ilçesi Sümerler Mahallesi'nde, iş yeri sahibi Özgür Büyükaşık'ın dükkanına alışverişe gelen gençler, 3 su aldıktan sonra esnafı yerinde bulamayınca masaya 50 TL bıraktı ve bir not yazarak ayrıldı. Notta, 'Abi 3 su aldık, paramız eksikse hakkını helal et' ifadesi yer aldı.

Esnafın tepkisi ve sonrasında yaşananlar

İşini hallettikten sonra dükkanına dönen Büyükaşık, masanın üzerinde bırakılan 50 TL ile notu görünce duygulandığını belirtti. Gençlerin davranışını takdir eden esnaf, paranın bırakılmamış olmasının da önemli olmadığını vurguladı.

Büyükaşık, gençlerin bir süre sonra tekrar dükkâna gelip kendileriyle görüştüğünü ve defalarca 'hakkını helal et' dediklerini aktardı. Konuyla ilgili sözleri şöyle:

"Dün akşamüstü iş yerimin kapısını açık bırakarak bir yere gittim. Gittiğim yerde arkadaşımla görüştüm, işim biraz uzun sürdü. İş yerine geri döndüğümde masanın üzerinde bir not gördüm. Masanın üzerinde notun olduğu 50 TL vardı. Notun üzerinde, 'Abi 3 tane su aldık, paramız eksikse hakkını helal et' yazılı 50 TL bırakmışlardı. Gençlerin bu davranışından dolayı hem duygulandım hem de gençleri takdir ettim. Parayı bırakmamış olsalar da hiç önemli değildi. Üç suyun parası çok önemli değil ama hala günümüzde pırıl pırıl gibi gençler var. En azından iş yerine gösterdikleri saygıdan dolayı mutlu oldum. Gençlerde para eksik mi diye içleri rahat etmedi ve sonra bir araya geldik. Gençler tekrardan iş yerine gelerek konuştuk. Gençler defalarca bana hakkını helal et dediler. Bende helal olsun dedim. Bu durumdan dolayı mutluyum. Hatay’da depremden sonra insanlar arasında güven kalmadı ve ilişkilerde berbat hale geldi. Böyle bir durum yaşamak beni mutlu etti"

Olay, basit bir alışveriş anının bile karşılıklı güven ve saygı ifadesi olarak algılanabileceğini, esnaf-müşteri ilişkilerinde küçük jestlerin önemini gösterdi.

HATAY’IN DEFNE İLÇESİNDE YILLARDIR ESNAFLIK YAPAN ÖZGÜR BÜYÜKAŞIK, İŞ YERİNDE OLMADIĞI ESNADA ÜÇ...

HATAY’IN DEFNE İLÇESİNDE YILLARDIR ESNAFLIK YAPAN ÖZGÜR BÜYÜKAŞIK, İŞ YERİNDE OLMADIĞI ESNADA ÜÇ SU ALAN GENÇLER TARAFINDAN BIRAKILAN 50 TL PARANIN ÜZERİNDE ‘ABİ ÜÇ SU ALDIK, PARAMIZ EKSİKSE HAKKINI HELAL ET’ YAZILI NOTU OKUYUNCA HEM DUYGULANDI HEM DE GENÇLERİ TAKDİR ETTİ. GENÇLERİN BU DAVRANIŞIN DOLAYI MUTLU OLDUĞUNU İFADE EDEN BÜYÜKAŞIK, ÜÇ SUYUN PARASI ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL AMA HALA GÜNÜMÜZDE PIRIL PIRIL GİBİ GENÇLERİN VAR OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

HATAY’IN DEFNE İLÇESİNDE YILLARDIR ESNAFLIK YAPAN ÖZGÜR BÜYÜKAŞIK, İŞ YERİNDE OLMADIĞI ESNADA ÜÇ...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.