DOLAR
42,94 -0,04%
EURO
50,56 -0,05%
ALTIN
6.037,03 -1,04%
BITCOIN
3.773.241,9 -0,89%

Hatay'da dayısı tarafından gömülen 10 yaşındaki Amir taburcu oldu; dayı arama çalışmalarına katıldı

Hatay'da dayısı M.E. tarafından diri diri gömülen 10 yaşındaki Amir El Cedduğ, tedavisinin ardından taburcu edildi; şüpheli arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı.

Yayın Tarihi: 30.12.2025 09:39
Güncelleme Tarihi: 30.12.2025 10:05

Hatay'da dayısı tarafından gömülen 10 yaşındaki Amir taburcu oldu; dayı arama çalışmalarına katıldı

Hatay'da dayısı tarafından gömülen 10 yaşındaki Amir taburcu oldu

Reyhanlı ilçesi Kurtuluş Mahallesinde yaşayan Suriye uyruklu 10 yaşındaki Amir El Cedduğ, 12 Aralık Cuma günü okul çıkışı eve dönmeyince ailesinin başvurusu üzerine polis tarafından kayıp ilan edilmişti. Polis ekiplerinin yaklaşık 200'den fazla kamera kaydını incelemesi sonucu olayın şüphelisi olarak Amir'in dayısı M.E. gözaltına alındı.

Olayın gelişimi ve kurtarma süreci

Polis, AFAD, jandarma ve STK'ların katıldığı arama çalışmaları sonucunda kayıp çocuk, 2 gün sonra kafasından yaralı ve diri diri toprağa gömülmüş halde bulundu. Amir, hızlı müdahale ile Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı ve hayati tehlikeyi atlattı. Çocuğun şartları düzelince geçtiğimiz cumartesi taburcu edilerek ailesine teslim edildi.

Olayda adı geçen dayının arama kurtarma çalışmalarına katıldığı ve ekiplere karıştığı bilgisi, ailenin beyanlarında öne çıktı. Polis kayıtlarında dayının daha önce aracının aramada görüldüğü belirtildi ve M.E. tutuklandı.

Amir'in ifadesi

Arama ekipleriyle iletişim kurulduğunda konuşan Amir, okul çıkışı dayısı tarafından alındığını, araçta boğulmaya çalışıldığını ve darbedildiğini anlattı. Amir, dayısının kendisini baygın zannedip yarı toprağa gömüp taşlarla üzerini kapattığını söyledi. Amir, yaşadığı süre boyunca hiç uyuyamadığını, 3 gün boyunca toprağın ve kayanın altında sürekli Allah'a dua ettiğini aktardı.

Amir'in sözleri özetle şöyle: "3'üncü sınıfa gidiyorum. Büyüyünce avukat olmak istiyorum. O gün dayım okula geldi ve bana, 'annen ve baban okuldan seni benim almamı istedi' dedi. Ben de tamam dedim. Arabada bana bir şey söylemedi, sadece beni boğmaya çalıştı ve dövdü. Ben dayaktan bayılmışım ve dayım da öldüğümü düşünmüş, yarı toprağa gömüp kayalarla üstümü kapatıp terk etmiş. Arama kurtarma çalışmaları yapılınca elimi kaldırdım. Görevli Ramazan abi beni gördü ve kurtardı. Toprak ve kayanın altında 3 gün gece hiç uyuyamadım, sürekli Allah'a dua ettim. Şimdi çok iyi durumdayım. En kısa zamanda okula gitmek istiyorum."

Babanın açıklaması

Babası Muhammed El Cedduğ, oğlunun taburcu edildiğini ve durumunun iyiye gittiğini belirtti. Baba, dayının arama çalışmalarına katılmasına dikkat çekerek, "Dayı oğlumun kurtarılması için arama kurtarma ekibine katılıp aramaya çalıştı, hiçbir şey olmamış gibi oğlumu aradı" dedi ve şüphelinin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Baba Muhammed El Cedduğ'ün ifadeleri özetle: "Oğlum cumartesi günü taburcu edildi. Oğluma asla başka birilerinin aracına binme diye uyardım. Dayısı okula gelip 'baban beni gönderdi' diyerek kandırdı. Cezaevinde hiç görüşmedik. Dayısı çok şeytan birisiydi. Arama kurtarma çalışmalarında hiç hissettirmedi."

Yetkili birimler olayı soruşturuyor; tutuklu şüpheli hakkında adli süreç devam ediyor. Amir'in sağlık kontrolleri planlandığı şekilde sürdürülüyor ve kısa sürede okuluna dönmesi bekleniyor.

AMİR EL CEDDUĞ, HASTANEDEKİ TEDAVİSİNİN ARDINDAN TABURCU EDİLEREK EVİNE KAVUŞTU.

AMİR EL CEDDUĞ, HASTANEDEKİ TEDAVİSİNİN ARDINDAN TABURCU EDİLEREK EVİNE KAVUŞTU.

AMİR EL CEDDUĞ, HASTANEDEKİ TEDAVİSİNİN ARDINDAN TABURCU EDİLEREK EVİNE KAVUŞTU.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.