Hatay'da TÜVTÜRK istasyonu su baskını nedeniyle hizmet veremedi
Hatay'da meteorolojinin şiddetli yağış uyarısını takip eden akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış, bazı bölgelerde sel ve su baskınlarına yol açtı. Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'ndeki TÜVTÜRK araç muayene istasyonu de yaşanan yoğun yağış sonucu su altında kalarak hizmet veremez hale geldi.
Yağışın yaratığı durum
Gün boyu ve akşam saatlerinde etkili olan yağış caddelerin göle dönmesine ve bazı altyapı noktalarında kısa süreli sel oluşumuna neden oldu. Bu koşullar, planlanan araç muayenelerinin gerçekleştirilmesini engelledi ve istasyonun güvenlik veya teknik nedenlerle kapalı kalmasına yol açtı.
Vatandaşların tepkisi ve mağduriyet
Araç muayenesi için istasyona gelen vatandaşlar randevularının aksamasından mağdur olduklarını belirtti. İstasyonun kapalı olması nedeniyle mağduriyet yaşadığını ifade eden Ahmet Çoban, "Bu gün saat 11.15’te muayenem vardı. Geldiğimde yerler suyla kaplıydı ve istasyon kapalı. Randevu tarihimiz geçti ve yetkililerin buna cevap vermesi lazım" dedi.
Etki ve beklentiler
Randevu tarihlerini kaçıran sürücüler için idari ve lojistik sorunlar ortaya çıkabilir; ayrıca kurumdan yapılacak açıklama ve ileriye dönük işlem planı bekleniyor. Olay, afet koşullarında ulaşım ve muayene hizmetlerinin sürekliliği konusunda yerel yetkililer ve ilgili kuruluşların koordinasyonunun önemini bir kez daha gündeme getirdi.
ARAÇ MUAYENESİNE GİDEN VATANDAŞLAR SULAR ALTINDA KALAN TÜVTÜRK İLE KARŞILAŞTI