DOLAR
42,69 -0,03%
EURO
50,19 -0,11%
ALTIN
5.910,01 -0,05%
BITCOIN
3.683.354,18 -0,51%

Hatay'a 12 yeni ambulans teslim edildi, filodaki araç sayısı 135'e çıktı

Hatay’da Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 12 tam donanımlı ambulans, Vali Mustafa Masatlı’nın katıldığı törenle hizmete alınarak filoyu 135’e yükseltti.

Yayın Tarihi: 06.11.2025 12:49
Güncelleme Tarihi: 06.11.2025 12:49

Hatay'a 12 yeni ambulans teslim edildi, filodaki araç sayısı 135'e çıktı

Hatay'a 12 yeni ambulans teslim edildi

Teslimat töreni ve yetkililerin açıklamaları

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen 12 yeni ambulans, Vali Mustafa Masatlı’nın katıldığı törenle sağlık çalışanlarına teslim edilerek hizmete alındı. Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen araçlar, kentteki acil sağlık hizmetleri kapasitesine doğrudan katkı sağlayacak.

Tören sırasında Vali Masatlı, kentte halen sahada görev yapan 123 ambulansın bulunduğunu ve bu yeni araçlarla birlikte toplam ambulans sayısının 135'e çıktığını belirtti. Araçların teslimi sağlık çalışanlarına anahtarlarının verilmesiyle resmiyet kazandı.

Ambulansların donanımı ve beklenen etkiler

Teslim edilen ambulanslar, ileri teknoloji tıbbi donanımlarla hasta taşıma ve müdahale ekipmanlarıyla tam donanımlı şekilde görev yapacak. Vali Masatlı, 6 Şubat depremleri sonrasında sağlık altyapısında sürdürülen yapılanma çabalarına değinerek, filonun güçlendirilmesinin acil vakalara müdahale süresini kısaltacağını ve hizmet kalitesini artıracağını vurguladı.

Vali Masatlı'nın açıklamasından: "Bizim 112 merkezimizde 123 ambulansımız sahada hizmet verirken bu günde 12 ambulansımızı daha bu filoya dahil ediyoruz." Ayrıca, Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı ve bakanlık yetkililerine teşekkürlerini iletti ve ambulansların kazasız belasız vatandaşlara hizmet etmesi temennisinde bulundu.

Sonuç

Hatay'da acil sağlık hizmetleri filosunun güçlendirilmesi, özellikle afet sonrası yeniden yapılanma bağlamında atılan somut adımlardan biri olarak öne çıkıyor. Yeni ambulansların devreye girmesiyle kent genelinde acil müdahale kapasitesinin desteklenmesi ve vakalara daha hızlı ulaşılması hedefleniyor.

HATAY’DA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE GÖREVLENDİREN 12 YENİ AMBULANS VALİ MUSTAFA MASASTLI’NIN...

HATAY’DA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE GÖREVLENDİREN 12 YENİ AMBULANS VALİ MUSTAFA MASASTLI’NIN KATILDIĞI TÖRENLE HİZMETE ALINDI. VALİ MASATLI, HATAY’DA HİZMET VEREN AMBULANS SAYISININ 135’E ÇIKTIĞINI SÖYLEDİ.

HATAY’DA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE GÖREVLENDİREN 12 YENİ AMBULANS VALİ MUSTAFA MASASTLI’NIN...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı