Hastanede silahla saklanan baba özel harekat operasyonuyla yakalandı

Adana Şehir Hastanesi'nde kızını öldürmekle tehdit eden, camlara ateş açıp gece boyunca saklanan M.D. sabah özel harekat operasyonuyla yakalandı.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 12:48
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 13:43

Hastanede silahla saklanan baba özel harekat operasyonuyla yakalandı

Olayın gelişimi

Adana'nın Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde yaşayan E.D. adlı genç kadının, cinsel istismara uğradığını öne sürerek yaptığı şikayet sonrası polis ekipleri, genç kızı bedeni muayenesi için Adana Şehir Hastanesi'ne götürdü. Hastaneye gelen genç kadının babası M.D. (47), iddialara göre otomobiliyle binaya gelerek silahını çekti ve kızını öldürmekle tehdit etti.

Hastane güvenliği ve polis ekipleri genç kızı hızla koruma altına aldı. Bu sırada şüpheli baba, hastanenin camlarına ateş açtı; ardından içeri girip izini kaybettirdi ve gece boyunca binada saklandı.

Hastanedeki arama ve yakalama:

Gece boyu hastane güvenliği ve polis ekipleri şüpheliyi aradı. Sabah saat 07.00 civarında yapılan keşifte, M.D.'nin hastanenin beyin cerrahisi bölümündeki boş bir odada olduğu tespit edildi. Ekipler teslim olması çağrısında bulundu; ancak şüpheli teslim olmak yerine ateş açtı.

Bunun üzerine olay yerine sevk edilen özel harekat polisleri düzenledikleri operasyonla şüpheliyi etkisiz hale getirip gözaltına aldı. Operasyon sırasında can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

Soruşturmanın seyri ve koruma önlemleri:

Gözaltına alınan M.D. hakkında işlem başlatıldı. Genç kız ise yetkili birimler tarafından devlet koruması altına alındı. Polis ekiplerinin, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen diğer şüpheli(ler)i yakalamak için yürüttüğü çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Olay, hastane içindeki güvenlik uygulamalarının ve acil müdahale ekiplerinin koordinasyonunun önemini bir kez daha ortaya koydu; adli süreçle ilgili ayrıntılar yetkili mercilerin açıklamaları doğrultusunda netleşecek.

OLAYIN YAŞANDIĞI HASTANE (ARŞİV)

OLAYIN YAŞANDIĞI HASTANE (ARŞİV)

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.