Hasat sezonunda TMO'dan üreticilere 120 milyar lira ödeme yapıldı

İbrahim Yumaklı, TMO'nun hasat başından bu yana 11,5 milyon ton alım yaptığını ve üreticilere yaklaşık 120 milyar lira ödeme yapıldığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 17.08.2026 09:56
Güncelleme Tarihi: 17.08.2026 10:07

Hasat sezonunda TMO'dan üreticilere 120 milyar lira ödeme yapıldı

TMO alım operasyonunun kapsamı:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) hasat sezonu başından itibaren yürüttüğü hububat alımlarında bugüne kadar 11,5 milyon ton ürün alındığını ve üreticilere yaklaşık 120 milyar lira ödeme yapıldığını duyurdu.

Yumaklı, TMO'nun sahada güçlü bir alım organizasyonu ile üreticilerin emeğinin karşılığını zamanında almaları için yoğun çalıştığını belirtti. Açıklamada, alım faaliyetlerinin Türkiye genelinde sürdüğü vurgulandı.

alım noktaları ve kapasite:

Bakan Yumaklı, TMO'nun ülke genelinde 769 alım merkezi üzerinden üreticilerden ürün kabul etmeyi sürdürdüğünü ifade etti. Kurumun toplam alım kapasitesinin 20 milyon ton olduğunu hatırlatan Yumaklı, TMO'ya gelen ürünlerin tamamının alınacağı yönünde üreticilere güvence verdi ve alım işlemlerinin hızla devam ettiğini kaydetti.

Bu yaklaşım, hem iç piyasanın düzenli arzını korumayı hem de ihracata yönelik stok ve tedarik planlamasını desteklemeyi amaçlıyor. Bakanlığın açıklaması, üreticilerin piyasaya sundukları ürünlerden kaynaklı nakit akışına katkı sağlamayı hedefliyor.

hububatın stratejik önemi ve teşekkür:

Yumaklı, buğday ve arpanın Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu, söz konusu ürünlerin gıda arz güvenliğinin temel taşlarını oluşturduğunu vurguladı. Bakan ayrıca, Türkiye'nin dünya un ihracatında birinci, makarna ihracatında ise ikinci sırada bulunduğunu hatırlatarak güçlü üretimin hem iç pazar hem de ihracat açısından kritik olduğuna işaret etti.

Yumaklı sözlerini, ülkenin üretim gücüne katkı sunan tüm üreticilere emek ve gayretleri için teşekkür ederek ve alım organizasyonunu sahada titizlikle sürdüren TMO mensuplarını özverili çalışmaları nedeniyle kutlayarak tamamladı.

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, ÜLKE GENELİNDE SÜRDÜRÜLEN HUBUBAT ALIMLARI KAPSAMINDA...

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, ÜLKE GENELİNDE SÜRDÜRÜLEN HUBUBAT ALIMLARI KAPSAMINDA ÜRETİCİLERE BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 120 MİLYAR LİRA ÖDEME YAPILDIĞINI DUYURDU.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.