Harran'da sulama kanalına düşen aracın sürücüsü 13 gündür kayıp; arama çalışmaları yoğunlaştırıldı

Şanlıurfa Harran'da 29 Aralık 2025'te sulama kanalına devrilen araçtaki sürücü Halil Gündüz 13 gündür kayıp; aramalarda botlu çalışmalar ve yaklaşık 150 personel görev alıyor.

Yayın Tarihi: 10.01.2026 16:35
Güncelleme Tarihi: 10.01.2026 17:02

Harran'da sulama kanalına düşen aracın sürücüsü 13 gündür kayıp; arama çalışmaları yoğunlaştırıldı

Harran'da sulama kanalına düşen aracın sürücüsü 13 gündür kayıp

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde, 29 Aralık 2025 tarihinde kırsal Buğdaytepe Mahallesi yakınlarında yoğun kar yağışı sırasında sulama kanalına devrilen otomobilin sürücüsü Halil Gündüz (42) için yürütülen arama kurtarma çalışmaları 13’üncü gününde de devam ediyor. Olayda araçta bulunan 5 kişiden bir kişi kendi çabalarıyla kurtulurken, 3 kişinin cenazesine ulaşılmıştı; sürücü ise kayıp.

Arama çalışmaları ve görevli ekipler

Arama faaliyetleri, yaklaşık 60 kilometreye yayılan bir alanda sürdürülüyor. Ekipler, özellikle Küplüce Mahallesi kıyısında bot desteğiyle çalışmalarını yoğunlaştırdı. Arama kurtarma ekibinde dalgıç polisler, itfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli yer alıyor. Sahada görev yapan ekip sayısı yaklaşık 150 olarak bildirildi.

Çalışmaların seyri ve zorluklar

Yoğun kar yağışının ve kanal koşullarının arama çalışmalarını zorlaştırdığı belirtiliyor. Ekipler, kanalın hem iç kısmında hem de çevresinde koordineli tarama yaparken, botlu müdahaleler ve dalgıç aramaları öncelikli yöntemler olarak yürütülüyor. Arama faaliyetleri 13 gündür aralıksız devam ediyor ve ekipler bölgede arama yoğunluğunu koruyor.

Yetkililer tarafından yürütülen çalışmaların devam ettiği ve bölgede arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü, kayıp sürücünün bulunması için tüm imkanların seferber edildiği bildirildi.

SULAMA KANALINDA KAYBOLAN SÜRÜCÜ 13 GÜNDÜR ARANIYOR

SULAMA KANALINDA KAYBOLAN SÜRÜCÜ 13 GÜNDÜR ARANIYOR

SULAMA KANALINDA KAYBOLAN SÜRÜCÜ 13 GÜNDÜR ARANIYOR

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.