Harput'ta dağ keçilerinin mahalle gezintisi

Nesli tükenme tehdidindeki, koruma altındaki dağ keçileri Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yiyecek ararken vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Yayın Tarihi: 02.11.2026 09:49
Güncelleme Tarihi: 02.11.2026 10:01

Harput'ta dağ keçilerinin mahalle gezintisi

Harput'ta beklenmedik ziyaret

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde koruma altındaki dağ keçileri yiyecek ararken görüntülendi. Nesli tükenme tehdidi altında bulunan ve avlanması yasaklanan bu türün bireyleri, Harput Kalesi eteklerinde sürü halinde görüldü.

Görüntülerin kaynağı:

Harput Kalesi yakınlarından geçen vatandaşlar, kalenin eteklerinde dolaşan dağ keçilerini cep telefonuyla kayıt altına aldı. Görüntülerde hayvanların yiyecek aradığı, bir süre sonra ise gözden kaybolduğu görülüyor.

Koruma statüsü ve gözlemin önemi:

Koruma altında olan bu türün yerleşim alanlarına yaklaşması, hem yerel halk hem de doğa koruma açısından dikkat çekici. Harput gibi tarihi ve yerleşim bölgelerinde görülen sürüler, yaban hayatının kent yakınındaki hareketliliğine işaret ediyor ve korunmalarının önemini bir kez daha gündeme getiriyor.

ELAZIĞ’DA KORUMA ALTINDAKİ DAĞ KEÇİLERİ YİYECEK ARARKEN GÖRÜNTÜLENDİ

ELAZIĞ’DA KORUMA ALTINDAKİ DAĞ KEÇİLERİ YİYECEK ARARKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!