Harput Kurtdere'den Türkiye'ye: tescilli üzüm hasat hazırlığında

Elazığ tescilli üzümünde hasat hazırlıkları tamamlanıyor; 15 dönümlük bağlarda 15-20 gün içinde hasat başlayacak, yüksek verimle ülkeye dağıtılacak.

Yayın Tarihi: 21.09.2026 10:40
Güncelleme Tarihi: 21.09.2026 10:43

Harput Kurtdere'den Türkiye'ye: tescilli üzüm hasat hazırlığında

Harput Kurtdere'den Türkiye'ye: tescilli üzüm hasat hazırlığında

Elazığ'ın Harput bölgesine bağlı Kurtdere köyünde üzüm üreticileri hasat öncesi son hazırlıklarını sürdürüyor. Bölgede 15 dönümlük alanda üretim yapan Necip Ekinci, bağlardaki meyve kalitesinin ve rekoltenin sevindirici düzeyde olduğunu belirterek, yaklaşık 15-20 gün içinde bağ bozumu çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

geçen yılın etkileri ve bu sezonun görünümü:

Ekinci, geçen yıl yaşanan don olayının rekolte üzerinde belirgin kayıplara yol açtığını hatırlattı. Bu yıl ise iklim koşularının uygun seyretmesiyle verimin yüksek olduğunu ve meyve kalitesinin iyi düzeyde olduğunu vurguladı. Hasat öncesi yapılan ilaçlama, kasa ve ekipman hazırlıklarıyla üreticilerin sezonu karşılamaya hazırlandığı, ürün miktarındaki artışın piyasa fiyatlarına da yansıyacağı öngörülüyor.

dağıtım ve pazar beklentileri:

Elazığ üzümünün dayanıklı yapısı ve uzun raf ömrü nedeniyle ürünlerin aracılar vasıtasıyla iç pazarda geniş bir coğrafyaya ulaştırıldığını belirten Ekinci, bağlarındaki üzümün Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gönderileceğini ifade etti. Ürün bolluğunun geçen yıla göre fiyatları bir miktar aşağı çekebileceğini düşündüklerini söyleyen üretici, kalite açısından ise memnuniyetini dile getirdi.

Son hazırlıklar arasında ilaçlama çalışmaları, kasa ve ekipman düzenlemeleri yer alıyor. Ekinci, "İnşallah güzel bir hasat dönemi geçiririz" sözleriyle beklentisini özetledi. Tescilli Elazığ üzümünün bu yılki verim artışı, bölge üreticileri için hem üretim hem de pazarlama açısından umut verici görünüyor.

ELAZIĞ’DA ÜZÜM ÜRETİCİLERİ, YAKLAŞAN HASAT DÖNEMİ ÖNCESİNDE SON HAZIRLIKLARINI TAMAMLIYOR. GEÇEN...

ELAZIĞ’DA ÜZÜM ÜRETİCİLERİ, YAKLAŞAN HASAT DÖNEMİ ÖNCESİNDE SON HAZIRLIKLARINI TAMAMLIYOR. GEÇEN YIL YAŞANAN DON OLAYININ ARDINDAN BU SEZON VERİMİN YÜKSEK OLDUĞUNU BELİRTEN ÜRETİCİ NECİP EKİNCİ, 15 DÖNÜMLÜK BAĞLARINDA 15-20 GÜN İÇERİSİNDE HASADA BAŞLAYACAKLARINI İFADE ETTİ

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.