Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Hamile değilsiniz ama sürekli mideniz mi bulanıyor? Mide bulantısını anında durduran bu besinin etkisine, hayran kalacaksınız!

Mide bulantısını anında kesmenin doğal bir yolu var: Badem tanesi! Peki ama nasıl? Badem tanesi mide bulantısına nasıl etki ediyor? Nasıl kullanılmalı? Mide bulantısı neden olur? İşte tüm bu soruların cevapları haberimizde...

Yayın Tarihi: 17.01.2024 08:58
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 09:47

Hamile değilsiniz ama sürekli mideniz mi bulanıyor? Mide bulantısını anında durduran bu besinin etkisine, hayran kalacaksınız!

Mide bulantısı, pek çok kişinin hayatını zorlaştıran bir rahatsızlıktır. Mide bulantısının nedenleri arasında gıda zehirlenmesi, hamilelik, stres, mide hastalıkları gibi çeşitli faktörler bulunmaktadır. Peki, mide bulantısını anında kesmenin doğal bir yolu var mı? Cevabı evet! Badem tanesi, mide bulantısına karşı etkili bir çözüm sunuyor. Bademin faydaları zaten saymakla bitmiyor... Acaba mide bulantısına ne gibi yarar sağlıyor? Mide bulantısını geçiriyor mu? Detaylarda...

BADEMİN YARARLARI

MİDE BULANTISI NEDİR VE NEDENLERİ NELERDİR?

Mide bulantısı, mide içeriğinin yemek borusuna doğru geri çıkması ya da bazı dış etkenler nedeniyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Mide bulantısının nedenleri ise şunlardır:

* Gıda zehirlenmesi, ishal, enfeksiyon, alkol, ilaç, gıda intoleransı gibi sindirim sistemi ile ilgili sorunlar

* Hamilelik, özellikle ilk üç ayda hormon değişiklikleri nedeniyle

* Stres, kaygı, depresyon gibi psikolojik faktörler

* Baş dönmesi, vertigo, migren, beyin tümörü, kafaya alınan darbe gibi sinir sistemi ile ilgili sorunlar

* Gastrit, ülser, reflü, çölyak hastalığı, apandisit, bağırsak tıkanıklığı gibi mide ve bağırsak hastalıkları

KARIN AĞRISINA BADEM

 

* Kalp krizi, anafilaksi, kanser, böbrek yetmezliği gibi ciddi ve hayati hastalıklar

* Araç, deniz, uçak tutması gibi hareket hastalıkları

* Kötü kokular, aşırı baharatlı veya yağlı yiyecekler gibi duyusal uyaranlar

Mide bulantısının nedeni, bulantının süresi, şiddeti, eşlik eden belirtiler ve diğer faktörler ile belirlenebilir. Mide bulantısı, basit bir rahatsızlık gibi görünse de, altında ciddi bir hastalık yatabilir. Bu nedenle, mide bulantısı sık, şiddetli veya uzun süreli olursa, mutlaka bir doktora başvurmak gerekir.

BADEM TANESİ NASIL ETKİ EDİYOR?

Badem, içerdiği protein, lif, yağ, vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa pek çok fayda sağlayan bir kuruyemiştir. Badem, aynı zamanda mide bulantısına karşı da oldukça etkilidir. Badem, mide asidini dengeleyerek mideyi rahatlatır. Ayrıca, bademde bulunan B6 vitamini, mide bulantısını önleyici bir rol oynar. 

BADEM OMEGA 3 KAYNAĞI

Badem, aynı zamanda kan şekeri seviyesini de düzenler. Bu sayede, mide bulantısına neden olan şeker düşmesi gibi durumlarda engellenir.

BADEM TANESİ NASIL KULLANILIR?

Mide bulantısını anında kesmek için badem tanesini nasıl kullanmalıyız? İşte basit bir yöntem:

* Mide bulantısı hissettiğiniz anda, bir avuç bademi bir bardak suyla birlikte yutun. Bademleri çiğnemeden yutmak daha etkili olacaktır.

* Bademleri yuttuktan sonra, bir süre dinlenin. Mide bulantınızın azaldığını veya geçtiğini fark edeceksiniz.

Bu yöntemi, mide bulantısı hissettiğiniz her seferde uygulayabilirsiniz. Ancak, badem alerjiniz varsa veya badem yemek size rahatsızlık veriyorsa, bu yöntemi kullanmayın.

MİDE BULANTISININ DİĞER NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİ NELERDİR?

Badem tanesi, mide bulantısını anında kesen doğal bir yöntemdir. Ancak, mide bulantısının altında yatan başka bir hastalık varsa, bu yöntem yeterli olmayabilir. Bu nedenle, mide bulantısı şu durumlarda görülüyorsa, mutlaka bir doktora başvurmak gerekir:

* Mide bulantısı, kusma, ishal, ateş, baş ağrısı gibi belirtilerle birlikte geliyorsa, bu gıda zehirlenmesi veya enfeksiyon olabileceğinin işaretidir.

* Mide bulantısı, hamilelik dışında sürekli veya şiddetli bir şekilde yaşanıyorsa, bu mide ülseri, gastrit, reflü gibi mide hastalıklarının belirtisi olabilir.

* Mide bulantısı, kalp çarpıntısı, göğüs ağrısı, sol kol veya çene ağrısı gibi belirtilerle birlikte geliyorsa, bu kalp krizi olabileceğinin işaretidir.

ÇENE AĞRISI

* Mide bulantısı, baş dönmesi, kulak çınlaması, işitme kaybı, denge bozukluğu gibi belirtilerle birlikte geliyorsa, bu iç kulak hastalıkları olabileceğinin işaretidir.

* Mide bulantısı, şiddetli baş ağrısı, görme bozukluğu, konuşma güçlüğü, felç gibi belirtilerle birlikte geliyorsa, bu beyin tümörü veya inme olabileceğinin işaretidir.