Hamas'tan Umut Dolu Açıklama
Hamas'ın Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk, Çin'de yapılan toplantının ardından Filistinli gruplar arasında elde edilen uzlaşının uygulanması konusunda büyük bir umut taşıdıklarını ifade etti.
Geçmişten Dersler
Ebu Merzuk, Filistinli grupların bu kez daha kararlı olduğunu vurgulayarak, geçmişteki uzlaşmaların kağıt üzerinde kaldığını anımsattı. "Bu bildirinin de öncekiler gibi olmamasını istiyoruz," dedi.
Filistin Direnişi ve Gelecek Vizyonu
Ebu Merzuk, Filistin halkının maruz kaldığı sıkıntılara rağmen direnişlerini sürdürme kararlılıklarını dile getirerek, "Topraklarımızı özgürleştirme ve halkımızın geri dönüşünü sağlama kararlılığımızı sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.
Uluslararası Destek ve Pekin Diyaloğu
Hamas yetkilisi, Çin’in çabaları için teşekkür ederken, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin destekleri için minnettarlığını dile getirdi.
21 Temmuz'da başlayan uzlaşma görüşmeleri sonucunda Filistinli 14 grup, Pekin Diyaloğu olarak bilinen bildiriyi imzaladı. Bu bildiride, Filistinli grupların geçici ulusal uzlaşı hükümeti kurma niyetleri vurgulandı ve Filistin topraklarının bütünlüğü korunmasına yönelik adımlar atılacağı ifade edildi.
Bu toplantılar, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında ulusal birliğin sağlanması hedeflerini pekiştirdi. Ebu Merzuk'un belirttiğine göre, "Filistin'in ulusal birliğine ulaşması yolunda önemli bir adım" olma niteliği taşıyor.
Çin'in ev sahipliğinde gerçekleşen bu kapsamlı ulusal toplantıda, başta Fetih Hareketi ve Hamas olmak üzere birçok Filistinli grup temsil edildi.