Hamas'tan İsrail'in Refah Saldırısına Sert Tepki

Hamas, İsrail ordusunun Refah'ta 3 Filistinli polisin ölümüyle sonuçlanan saldırısını 'ateşkes ihlali' olarak değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 16.02.2025 17:38
Güncelleme Tarihi: 16.02.2025 17:38

Hamas'tan İsrail'in Refah Saldırısına Sert Tepki

Hamas, İsrail'in Refah'taki Saldırısını Kınadı

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde gerçekleştirdiği saldırıda üç Filistinli polis memurunun hayatını kaybetmesini 'ateşkes anlaşmasının ciddi ihlali' olarak tanımladı. Ölen polis memurlarının, bölgeye ulaştırılan insani yardımların dağıtımında görevli olduğu bildirildi.

Açıklama ve İhlaller

Hamas, yazılı bir açıklamada İsrail'in bu 'vahşi suçunu' kınayarak, ateşkes anlaşması ile insani protokolün uygulanmasına yönelik tüm ihlallerin sorumluluğunu İsrail'e yükledi. Açıklamada, "İsrail'in insani yardımlara erişim konusunda sergilediği engeller ve ateşkesin ikinci aşamasında müzakerelerin başlatılma konusunu geciktirmesi ciddi bir tehdit oluşturmaktadır," ifadeleri yer aldı.

İsrail'in Açıklamaları ve Sonuçları

İsrail ordusu ise, saldırının nedeninin 'Filistinli silahlı kişilerin askerlere doğru yürüdüğü' iddiası olduğunu belirtti. 19 Ocak'ta Hamas ile varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasına rağmen, İsrail'in Gazze'deki saldırılar devam ediyor. Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, bu süreçte 92 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı