Hamas, Batı Şeria'da Direniş Çağrısında Bulundu

Hamas, Batı Şeria'da İsrail ordusuna karşı direnişi sürdürme çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 05.02.2025 18:53
Güncelleme Tarihi: 05.02.2025 18:53

Hamas, Batı Şeria'da Direniş Çağrısında Bulundu

Hamas'tan Batı Şeria'ya Direniş Çağrısı

Hamas Hareketi, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistin halkına İsrail ordusuna karşı direnişe devam etmeleri çağrısında bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın kuzeydoğusundaki Teyasir kontrol noktasına saldırı gerçekleştiren ve çatışmada hayatını kaybeden Muhammed Derağima için başsağlığı dile getirildi.

Direnişin Önemi Vurgulandı

Açıklamada, direniş operasyonlarının devam etmesinin, Filistin halkının işgale karşı koyma kabiliyetini artırdığı ve Batı Şeria'daki işgal girişimlerini başarısız hale getirdiği ifade edildi. "İsrail'in Batı Şeria'da işlediği suçların artmasının bedeli daha fazla direniş saldırısı olacaktır," denildi.

Filistinlilere Özgürlük İçin Mücadele Çağrısı

Hamas, Batı Şeria'daki Filistinlilere, "işgale karşı koymaları ve özgürlük elde edilene kadar direniş seçeneğine bağlı kalmaları" gerektiğini belirtti.

Teyasir Kontrol Noktasındaki Saldırı

4 Şubat Salı sabahı, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeydoğusunda bulunan Ürdün Vadisi'ndeki Teyasir askeri kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda biri subay olmak üzere 2 İsrail askeri yaşamını yitirmiş, 8 İsrail askeri ise ağır yaralanmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren Tubas kentinden Muhammed Derağima'nın çatışmada öldüğü aktarılmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı