Haliliye'de 15 kırsal mahalleye sentetik semt sahası yatırımı — Mehmet Canpolat ve Spor Toto iş birliği

Haliliye Belediyesi, Spor Toto ile iş birliğiyle 15 kırsal mahallede sentetik semt sahası yapımına başladı; amaç gençlerin spor erişimini artırmak ve altyapıyı güçlendirmek.

Yayın Tarihi: 02.06.2026 14:36
Güncelleme Tarihi: 02.06.2026 14:40

Haliliye'de 15 kırsal mahalleye sentetik semt sahası yatırımı — Mehmet Canpolat ve Spor Toto iş birliği

Haliliye'de 15 kırsal mahalleye sentetik semt sahası yatırımı

Haliliye Belediyesi, ilçe gençlerinin sporla iç içe bir yaşam sürmesini sağlamak amacıyla yeni bir altyapı yatırımının startını verdi. Mehmet Canpolat öncülüğünde ve Spor Toto iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında 15 kırsal mahallede sentetik semt sahası yapımı gerçekleştiriliyor.

Projenin kapsamı

İbrik, Şenocak, Sarışeyh, Gülveren, Kavakbaşı, Akdoğan, Büyük Mirdesi, Anaz, Parmakkapı, Güvenli, Yarımsu, Emirler, Üçkuyu, Bakımlı ve Yenice mahallelerinde yapımı süren sahaların kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor. Proje, mahalle düzeyinde modern ve güvenli alanlar oluşturarak spor faaliyetlerine erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Hedefler ve beklenen etkiler

Haliliye Belediyesi, gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak kalması için spor altyapı yatırımlarına öncelik veriyor. Bu yatırımların başlıca hedefleri arasında gençlerin spor erişiminin artırılması, kırsal mahallelerde sosyal yaşamın canlandırılması ve güvenli spor alanları oluşturulması bulunuyor. Tamamlanan sahaların mahalle sakinlerinin günlük yaşamına olumlu katkı sunması ve gençlerin spor yapma alışkanlığını desteklemesi bekleniyor.

Diğer projeler ve geçmiş yatırımlar

Başkan Mehmet Canpolat, "Bu yılın temel atma ve açılışlar yılı olacağını" sıkça vurgulayarak ilçeye yönelik yatırımların bununla sınırlı kalmayacağını belirtiyor. Haliliye Belediyesi, ayrıca Amatör Spor Kulüpleri Tesisi, Açık Okçuluk Tesisi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve il genelinde planlanan 15 adet sentetik halı saha projesinin de en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Öte yandan belediye daha önce merkez ve kırsal mahallelerde toplam 21 semt sahası tamamlayarak gençlerin hizmetine sunmuştu; yeni yatırımlarla ilçedeki spor altyapısının daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

HALİLİYE’DE 15 KIRSAL MAHALLEYE DAHA SPOR YATIRIMI

HALİLİYE’DE 15 KIRSAL MAHALLEYE DAHA SPOR YATIRIMI

HALİLİYE’DE 15 KIRSAL MAHALLEYE DAHA SPOR YATIRIMI

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.