Haldun Dormen son yolculuğuna uğurlandı — Harbiye'de veda, Teşvikiye'de cenaze namazı

97 yaşında vefat eden Haldun Dormen, vasiyeti doğrultusunda Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde uğurlandı; cenaze Teşvikiye Camii'nde kılındı.

Yayın Tarihi: 25.01.2026 15:01
Güncelleme Tarihi: 25.01.2026 15:01

Haldun Dormen son yolculuğuna uğurlandı — Harbiye'de veda, Teşvikiye'de cenaze namazı

Haldun Dormen son yolculuğuna uğurlandı

Türk tiyatrosunun usta ismi Haldun Dormen, 21 Ocak 2026 tarihinde enfeksiyon nedeniyle İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 97 yaşında hayatını kaybeden Dormen için, vasiyeti doğrultusunda Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde veda töreni düzenlendi.

Veda töreni ve cenaze namazı

Harbiye’deki veda töreninin ardından Dormen’in cenazesi Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Cenaze namazı, öğle namazına müteakiben kılındı. Cenaze namazının ardından Dormen’in tabutu cenaze aracına yüklenerek defnedilmek üzere Edirnekapı mezarlığı'na götürüldü.

Taziyeler ve katılımcılar

Cenaze namazı öncesinde Ömer Dormen ile gelini Ayşe Arman taziyeleri kabul etti. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Gürkan Uygun, Erdal Özyağcılar, Erol Evgin, Demet Akbağ gibi sanat camiasından çok sayıda isim ile yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenazede yaşananlar ve tepkiler

Cenaze namazında bulunan oyuncu İzzet Günay, fenalık geçirdi; ambulansta tedavisi yapıldı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İstanbul Valisi Davut Gül törende şunları söyledi: "Sanat camiasının ve milletimizin başı sağ olsun. Sanata hizmetleri oldu. Bugünde sevenleri ve arkadaşları olarak hepsi burada. Allah ailesini sabır versin".

Oyuncu Fırat Tanış duygularını şöyle dile getirdi: "Hepimizin başı sağ olsun. Çok kıymetli bir değeri yitirdik. Kendisini iyi bilirdik. Muhteşem bir yaşam enerjisiyle, yaşam azmiyle, çalışkanlığıyla ve hayatı paylaşmasıyla çok iyi bilirdik. 97 yıl ne güzel bir ömür. Gıpta edilecek bir ömür. Hepimize böyle güzel bir yaşam nasip olur".

Oyuncu Demet Akbağ ise Dormen için şunları söyledi: "Türk tiyatrosu çok önemli bir tiyatro adamını ve önemli ustayı kaybetti. Hepimiz için çok büyük bir kayıp. Yetiştirdiği öğrenciler ve tiyatro adına oluşturduğu dünya, törende de bir kez daha gördüm ki asla unutulmayacak büyük bir ustaydı. Onun ürettikleriyle onun mirasıyla Türk tiyatrosundaki gençlere onun bıraktığı ışıkla devam edecek. Hiç bir zaman adı unutulmayacak. Başımız sağ olsun".

Harbiye'deki veda ve Teşvikiye Camii'ndeki cenaze töreni, Dormen’in sanat yaşamına ilişkin saygı duruşu niteliğinde bir katılım ve anma oldu.

Haldun Dormen son yolculuğuna uğurlandı

Haldun Dormen son yolculuğuna uğurlandı

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.