Hakkari'de asayiş verileri değerlendirildi
Hakkâri Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında düzenlenen asayiş toplantısında kent genelindeki güvenlik ve asayiş verileri ele alındı. Toplantıda 1-31 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen olaylar, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırılarak değerlendirildi.
Toplantı ve katılımcılar
Valilikte düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Cüneyt Zor, İl Jandarma Komutanı Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Attila Ayata, İl Göç Müdürü Aykut Alptekin, Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Resul Çevi ile ilgili birim amirleri katıldı.
İstatistikler ve operasyonlar
Yapılan değerlendirmelerde il genelindeki asayiş olaylarında %12 azalma kaydedildiği bildirildi. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda %24, dolandırıcılık suçlarında ise %45 oranında düşüş yaşandığı belirtildi.
Narkotik suçların ortaya çıkarılmasına yönelik operasyonlarda %43 artış, kaçakçılık suçlarına yönelik başarılı operasyonlarda ise %3 artış rapor edildi. Ayrıca çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 340 kişinin yakalandığı açıklandı.
Vali Taşyapan'ın değerlendirmesi
Vali Taşyapan, kentte suç oranlarının azaltılması ve vatandaşların huzur ile güvenliğinin sağlanması amacıyla özveriyle görev yapan tüm kolluk personeline teşekkür ederek, çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
HAKKÂRİ VALİSİ İBRAHİM TAŞYAPAN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ASAYİŞ TOPLANTISINDA, KENT GENELİNDEKİ GÜVENLİK VE ASAYİŞ VERİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ.