Hakan Boyav ve Berkan Şal, Kocaeli Film Festivali kapsamında Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 5’incisi düzenlenecek Kocaeli Film Festivali programı kapsamında oyuncular Hakan Boyav ve Berkan Şal, Büyükşehir'e bağlı Gonca Engelsiz Yaşam Merkezinin podcast atölyesinin konuğu oldu. Özel bireylerle bir araya gelen konuklar, merkezin fiziki ve eğitsel altyapısından etkilendiklerini ifade etti.
Podcast atölyesinde kariyer sohbeti ve gözlemler
"Podcast Kocaeli" çatısı altında gerçekleştirilen yayında oyuncular, kariyer yolculuklarından sektöre dair deneyimlerine kadar pek çok soruyu yanıtladı. Ziyaret sırasında merkezle ilgili gözlemlerini dinleyicilerle paylaşan oyuncular, karşılaştıkları profesyonel yapının ve merkezin sunduğu imkânların altını çizdi.
Berkan Şal: "Burası muhteşem bir yer"
Berkan Şal, merkezin kapsamlı yapısından etkilendiğini söyleyerek, "Burası muhteşem bir yer. Fiziksel sağlıktan görsel ve işitsel gelişime kadar her şey düşünülmüş." ifadelerini kullandı. Şal, merkezde eğitmenlerin ve yöneticilerin sunduğu imkânlarla örnek teşkil eden bir çalışma ortaya konduğunu belirtti ve özel bireylerin toplum içinde daha görünür olması gerektiğine vurgu yaptı.
Kocaeli'nin rolüne dair değerlendirme
Şal, ailelerin zaman zaman çocuklarını saklama eğilimine dikkat çekerek bu yaklaşımın değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca "Kocaeli, İstanbul’un arka kapısı değil; aksine İstanbul’u ayakta tutan önemli bir merkez." sözleriyle şehrin ekonomik ve toplumsal önemine değindi.
Hakan Boyav'ın duygusal tepkisi
Hakan Boyav ziyaret sırasında merkezin profesyonelliğinden etkilendiğini belirtti: "Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretimde çok farklı duygular yaşadım. Son derece profesyonel yapı kurulmuş." Boyav, eğitmenleri, öğretmenleri ve idarecileriyle burada görev yapan herkesin özel bireylere kendini adadığını aktardı ve merkezin kendisini derinden etkilediğini söyleyerek, "Bu merkez yüreğime kondu. Gururdan ağlayacaktım." ifadesini kullandı.
GONCA podcast atölyesi yolculuğuna başladı
Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi Podcast Atölyesi, Kocaeli Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen özel yayınlarla ilk konuklarını ağırladı. Atölye, bundan sonraki süreçte de sanat, spor, eğitim ve özel bireylerin yaşamına dair farklı alanlardan isimleri dinleyicilerle buluşturmaya devam edecek. Amaç, ilham veren hikâyelerin paylaşılması ve toplumsal farkındalığın artırılması olarak açıklandı.
Ziyaret boyunca aktarılan değerlendirmeler ve verilen teşekkürlerde, merkezin ortaya koyduğu çalışmanın örnek olduğu vurgulandı ve emeği geçenlere takdir sunuldu.
KOCAELİ FİLM FESTİVALİ KAPSAMINDA GONCA ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN PODCAST YAYININA KATILAN OYUNCULAR HAKAN BOYAV VE BERKAN ŞAL, MERKEZE HAYRAN KALDI. ÖZEL BİREYLERLE BİR ARAYA GELEN OYUNCULAR, GÖRDÜKLERİ KARŞISINDA DUYGULANDIKLARINI BELİRTEREK MERKEZİN ÖRNEK ÇALIŞMA OLDUĞUNU SÖYLEDİ.