Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,19 -0,08%
EURO
35,25 0,28%
ALTIN
2.506,07 0,72%

Haftada 1 kez yapmanız yeterli! Saçlarınız neme doyacak, sonuç inanılmaz!

Saçlarınızın nem oranı, saçlarınızın sağlığı ve güzelliği için çok önemlidir. Saçlarınızın nem oranı düşükse, saçlarınız kuru, mat, cansız ve kırılgan olur. Saçlarınızın nem oranı yüksekse, saçlarınız parlak, canlı, yumuşak ve esnek olur. Peki saçlarınızın nem oranını nasıl artırabilirsiniz? Saça en iyi ne gelir? İşte formülü!

Yayın Tarihi: 09.01.2024 15:14
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 15:14

Haftada 1 kez yapmanız yeterli! Saçlarınız  neme doyacak, sonuç inanılmaz!

Saçlarınız kuru, mat ve cansız mı görünüyor? Saçınızın nem oranını artırmak için pahalı ve kimyasal ürünler kullanmanıza gerek yok. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal yöntemlerle saçlarınıza nem kazandırabilir, parlaklık ve canlılık katabilirsiniz. Peki saçın nemini arttırmak için ne yapılabilir? Nemini kaybetmiş saça evde yapılacak en etkili formüller nelerdir? İşte saçınızın nem oranını artırmak için ihtiyacınız olan sadece  bu 4 doğal yöntem:

1. HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE JOJOBA YAĞI

Hindistan cevizi yağı ve jojoba yağı saçların kısa sürede nemlenmesine ve canlı görünüme kavuşmasına imkan sağlar. Saç derinizden başlayarak uçlara doğru hindistan cevizi yağı uygulayın ve 1 saat bekletin. Ardından saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz. Bu işlemi haftada 2 kez olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

hindistan cevizi ve jojoba yağı

2. BAL VE KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Bal, saç için mükemmel bir nemlendiricidir. 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağını, 2 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Karışımı ıslak saça uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Ardından bol suyla durulayın. Bu maskeyi de haftada 1 ya da 2 defa yapabilirsiniz.

saça nem veren yağ

3. ALOE VERA VE LAVANTA YAĞI

Aloe vera, güneş ışınlarının saçlara verdiği hasarı onarmada önemli rol oynar. Lavanta yağı ise saç büyümesini artırmaya yardımcı olurken, saçınızı gün boyu hoş kokulu bırakır. ¼ fincan aloe vera jeli ile 1 su bardağı suyu güzelce karıştırın. Suyun içine 3 damla lavanta yağı ekleyin ve karıştırın. Karışımı bir sprey şişesine dökün ve gerektiğinde saçınıza püskürterek kullanın. Bu ev yapımı saç spreyini günde birkaç defa, saçlarınızın kabardığını ya da kuru göründüğünü hissettiğiniz an rahatlıkla kullanabilirsiniz.

lavanta yağı

4. NEM BOMBASI SAÇ MASKESİ

Nem Bombası Saç Maskesi, saçlarınızın nem dengesini sağlamaya ve saçlarınızı kolayca taramanıza yardımcı olur, ayrıca saçlarınızda yumuşacık bir etki bırakır. Dökülmelere karşı üstün bir koruma sağlar ve saçlarınızın kabarmasını önleyerek düzleştirme etkisi yaratır. Bu maskeyi hazırlamak için 4 yemek kaşığı sodayı, 2 yemek kaşığı limon tuzu ve mısır nişastasını geniş bir kasede iyice karıştırın. Daha sonra üzerine lavanta, kayısı, badem gibi dilediğiniz aromadaki yağlardan damlatın. Kokunun ne kadar yoğun olmasını istiyorsanız o kadar çok damlatmalısınız. Ortalama bir koku için 10 damla yeterli olacaktır. Bu karışımı saçınıza uygulayın ve 20 dakika bekletin. Sonra saçınızı yıkayın ve kurutun.