Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hafta Sonu Hava Durumu: Kar Fena Bastıracak! Meteoroloji Uzmanından Kritik Uyarılar!

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, hafta sonu için ülke genelinde beklenen hava durumu hakkında kritik uyarılarda bulundu

Yayın Tarihi: 12.01.2024 17:12
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 17:12

Hafta Sonu Hava Durumu: Kar Fena Bastıracak! Meteoroloji Uzmanından Kritik Uyarılar!

 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, paylaşım platformu hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, bugün Cuma Marmara ve İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu KKY ve Kar yağışlı, Güneydoğu, Karadeniz bölgesi yağmurlu olacağını söyledi. Şen, İstanbul’un boğaz ve Anadolu yakasının öğleden sonra ve akşam karla karışık yağmurlu olacağını, rüzgarın poyrazdan kuvvetli eseceğini, sıcaklığın 6 derece olacağını belirtti. Şen, Trakya, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da buzlanma ve don olayına dikkat edilmesi gerektiğini, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi bulunduğunu, riskli bölgelerde kara yolu ulaşımının kontrollü sağlanması gerektiğini, riskin yüksek olduğu eğimlerde kontrollu kar düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Hafta sonu için ülke genelinde beklenen hava durumu hakkında kritik uyarılarda bulunan Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, bugün Cuma Marmara ve İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu KKY ve Kar yağışlı, Güneydoğu, Karadeniz bölgesi yağmurlu olacağını söyledi. Şen, İstanbul’un boğaz ve Anadolu yakasının öğleden sonra ve akşam karla karışık yağmurlu olacağını, rüzgarın poyrazdan kuvvetli eseceğini, sıcaklığın 6 derece olacağını belirtti. Şen, Trakya, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da buzlanma ve don olayına dikkat edilmesi gerektiğini, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi bulunduğunu, riskli bölgelerde kara yolu ulaşımının kontrollü sağlanması gerektiğini, riskin yüksek olduğu eğimlerde kontrollu kar düşürülmesi gerektiğini söyledi. İşte hafta sonu hava durumu hakkında tüm detaylar…

CUMA GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

hava-durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir’in kuzey ve doğusu, Çanakkale’nin kuzeyi ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir’in kuzey ve doğusu ile Çanakkale’nin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kırşehir çevreleri ile Karaman’ın kuzeyi ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, akşam saatlerinden sonra Konya’nın güneyi, Karaman’ın kuzeyi ve doğusu ile Aksaray’ın güneyinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecek.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Cumartesi günü: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak.