Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,36 -0,06%
EURO
34,87 0,16%
ALTIN
2.376,67 -0,34%

Hafızayı zehir gibi yapıyor! Günde 1 bardak içen sadece unutkanlığı unutuyor

Hafıza problemi çağımızda sıklıkla meydana gelen bir sağlık problemi olsa da doğadan gelen mucizevi ürünler ve bazı egzersizlerle bunun önüne geçmek mümkün. Peki, hafıza tazelemek için kullanılabilecek o doğal ürünler nelerdir?

Yayın Tarihi: 06.04.2024 22:31
Güncelleme Tarihi: 06.04.2024 22:31

Hafızayı zehir gibi yapıyor! Günde 1 bardak içen sadece unutkanlığı unutuyor

Yoğun tempoda çalışıp her işi aklında tutmak zorunda olanlar! Kahve yada siyah çay yerine bu çayı tüketmek hem hafızayı tazeliyor hem de sindirime yardımcı oluyor.

Hafıza sorunu dönemsel olarak yaşanılabileceği gibi bazen bazı vitamin ve minerallerin eksikliği nedeniyle de meydana gelebilir. Böyle durumlarda günlük tüketilen meyve porsiyonlarına ve hafıza egzersizlerine dikkat etmek alınacak en güvenli önlemdir. Meyve ve mineral alımının yanı sıra, bitki çayları da hafızayı tazelemenin hem en kolay hem de en lezzetli yöntemlerindendir. 

Hafıza sorununa karşı yıllardır kullanılan biberiye çayı, vitamin ve mineral açısından zengin olmasıyla birlikte sağlığa önemli katkılar sunar. Bilişsel yetenekleri de destekleyen bu bitki B, D vitaminleri ile birlikte omega-3 yağ asidi ve antioksidan içeriği sayesinde çeşitli sistemleri güçlendirir. 

biberiye

Biberiye çayının sağlığa faydaları nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere biberiye çayı, çeşitli sistemleri güçlendiren mucizevi bir yapıya sahiptir. İçeriği antioksidanlar sayesinde vücudu soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı korur. Sistemi güçlendirerek zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engeller. 

Anti-inflamatuar etkileriyle de bilinen biberiye, sindirim sistemini harekete geçirerek yardımcı olur. İltihapların oluşumunu önler ve eklem ağrılarına iyi gelir. Ağır yemekler sonrası biberiye çayı içmek sindirimi destekleyerek rahatsızlığı giderir. 

Biberiye aynı zamanda hafıza kaybına karşı olumlu etkiler gösteren bir bitkidir. Uzmanların aktardıklarına göre biberiye A, C, B1, B6 ve B9 vitaminleri içerir. Bu sayede hem bilişsel hem de hafıza sorunlarını çözmeye yardımcı olur. 

biberiye

Biberiye çayı nasıl yapılır? 

Biberiye çayının yapımı oldukça basittir. Kuru ya da taze biberiye ile yapılabilecek olan bu çay, frenchpres ya da demlik benzeri materyallerle demlenebilir. Taze yada kuru biberiye kaynar suyun içine eklenir ve daha sonra 5-10 dakika kadar beklenir. Bu sırada su ocak üzerinde olmamalı, sadece kaynar haliyle biberiyelerin üzerine dökülmelidir. Demlenme süresinde suyun ideal sıcaklığa yaklaşmasıyla birlikte biberiye yaprakları da ıslanacak ve suyun dibine doğru düşecektir. Bundan sonra ise çay süzülerek servis edilir.