Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Haberi alan Nüfus Müdürlüğü’ne koşuyor! Tek kuruş ödemeden ücretsiz yapılacak

İçişleri Bakanlığı, milyonlarca vatandaşın Nüfus Genel Müdürlüğü'ne akın ettiğini duyurdu. Yeni düzenlemeler nedeniyle o işlemler artık ücretsiz.. İşte detaylar..

Yayın Tarihi: 12.04.2024 00:21
Güncelleme Tarihi: 12.04.2024 00:21

Haberi alan Nüfus Müdürlüğü’ne koşuyor! Tek kuruş ödemeden ücretsiz yapılacak

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek önemli değişiklikler yapıldı. İçişleri Bakanlığı yeni düzenlemeleri açıklayınca vatandaşlar en yakın nüfus müdürlüğüne akın etti. Yeni değişikliklerle birlikte bu işlemler tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek.

Yeni kurallara göre artık cüzdanınızda çok sayıda kart taşımanıza gerek kalmayacak. Hem kimlik kartınızı hem de sürücü belgenizi tek kartta birleştirebilirsiniz. Bu başvurudan yararlanmak için başvurunuzu nüfus müdürlüğüne göndermeniz yeterlidir. Üstelik işlemler sadece 5 dakika sürüyor ve tüm kartlar entegre oluyor.

Ayrıca sicil dairesinde rezervasyon yaptırarak bu iki kartı birleştirebilirme işlemi yapabilirsiniz. İşlemler için ilk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü rezervasyon sayfasından işlemi tamamlayabilirsiniz. Yeni kimliğiniz ve ehliyetiniz varsa hiçbir belgeye ihtiyaç duymadan entegrasyon işlemini tamamlayabilirsiniz. Ancak eski bir ehliyetiniz varsa öncelikle yenisini almanız gerekecektir. Bu durumda 15 TL ücret ödemeniz gerekecektir.

Haberi alan Nüfus Müdürlüğü’ne koşuyor! Tek kuruş ödemeden ücretsiz yapılacak

Ayrıca yeni kimlik başvurusunda bulunmanız durumunda 37 TL ücret ödemeniz ve son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğrafınızı ibraz etmeniz gerekecektir. Yenileme işlemi sırasında eski ehliyetinizi veya kimlik kartınızı yanınızda taşımanız da önemlidir. Bu adımların ardından entegrasyon işlemi gerçekleşecek ve yeni kimliğiniz ve ehliyetiniz adresinize kargolanacaktır.

Artık hem ehliyetinizi hem de TC kimlik kartınızı cüzdanınızda taşımanıza gerek yok. Artık iki kartı birleştirmek mümkün. Tek yapmanız gereken kayıt ofisinden randevu almak. Kimlik kartının ehliyetle nasıl entegre edilebileceği de merak konusu oldu.

 Kimlik kartları ve ehliyetler nasıl birleştirilir?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün “Randevu Al” sayfasını açın. "Sürücü ehliyetini TR-ID kartına ekle" seçeneğine tıklayın. Görünen ekranı kontrol edin. Kişisel bilgilerinizi girin ve şehrinizi seçin. Adına rezervasyon yaptığınız kişiyi seçin ve ardından bir tarih seçin. ”

Hangi belgelere ihtiyacım var?

Yeni bir kimlik kartınız ve yeni bir sürücü belgeniz varsa, kimlik kartınız ile ehliyetinizi birleştirmek için herhangi bir belgeye gerek yoktur. Yeni kimliğinizi ve yeni sürücü belgenizi yetkiliye teslim ettikten sonra entegrasyon işlemi gerçekleşecektir. Birleşik kimliğiniz birkaç gün içinde adresinize gönderilecektir.