Gelişmeler:
Aksaray'ta mahalle sakinlerinin endişesi, sağlık ve kolluk kuvvetlerini harekete geçirdi. Olay, Küçük Bölcek Mahallesi 2612 sokakta bulunan Şammas Us Apartmanı 1. katında meydana geldi. Aynı apartmanda yaşayan yaşlı çift, üç gün boyunca haber alamadıkları komşuları için durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
Müdahale süreci:
İhbarın ardından olay yerine kısa sürede polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler ilk aşamada bilgi toplamak amacıyla ihbarı yapan yaşlı çiftten ve diğer komşulardan görüş aldı. Kapı çalınmasına rağmen ses gelmemesi üzerine ekipler, evin cam ve balkonlarından içeriyi kontrol ederek herhangi bir iz aradı ve çevrede inceleme yaptı.
Durumun netleşmesi:
Yapılan kontrollerde bir işaret veya acil durum belirtisi tespit edilmeyen ekipler, daha geniş bir araştırma yürüttü. Kısa süre sonra yapılan iletişimlerde söz konusu komşuların birkaç gündür bir yakınının yanında kaldığı ve telefonlarının kapalı olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu bilginin ardından ekiplerin alarmı kalktı ve mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı.
Olay, ekiplerin ihbarlara hızlı yanıt verme ve önceliği vatandaş güvenliği olan prosedürlerini bir kez daha gösterdi. Yetkililer, benzer şüphe durumlarında zaman kaybetmeden 112 üzerinden ihbarda bulunulmasını tavsiye etti.
Haber alınamayan komşu ekipleri alarma geçirdi