Haaretz: Doha saldırısının ardından Trump ile Netanyahu iki kez telefonla görüştü

Haaretz'e göre Netanyahu ile Trump, Doha'daki saldırı sonrası iki kez telefonla görüştü; İsrailli kaynak görüşmelerin 'çok iyi geçtiğini' bildirdi.

Yayın Tarihi: 10.09.2025 16:55
Güncelleme Tarihi: 10.09.2025 16:55

Haaretz: Doha saldırısının ardından Trump ile Netanyahu iki kez telefonla görüştü

Haaretz: Doha saldırısının ardından Trump ile Netanyahu iki kez telefonla görüştü

İsrailli kaynak görüşmelerin "çok iyi geçtiğini" söyledi

Haaretz gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan bir İsrailli kaynak, Doha'daki dünkü saldırı sonrasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump'ın 2 kez telefonda görüştüğünü bildirdi.

Söz konusu kaynak, görüşmelerin "çok iyi geçtiğini" aktardı.

Daha önce İsrail basınında çıkan haberde saldırının Beyaz Saray'ı "şok ettiği ve öfkelendirdiği" iddia edilmişti.

İsrail ordusu, dün Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırı düzenlemişti.

Hamas, lider kadronun İsrail suikastından sağ kurtulduğunu belirtirken, saldırıda Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'nin oğlu, 4 Hamas üyesi ve bir Katar polisinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı