Güzellik vaadiyle sahte senet düzenleme iddiasıyla 10 kişi gözaltında

İstanbul merkezli dört ildeki operasyonda, güzellik merkezi kılığında vatandaşların adına sahte senet düzenleyip icra başlatan 10 şüpheli yakalandı.

Yayın Tarihi: 23.09.2026 09:55
Güncelleme Tarihi: 23.09.2026 09:55

Güzellik vaadiyle sahte senet düzenleme iddiasıyla 10 kişi gözaltında

Güzellik merkezleri soruşturması

İstanbul merkezli yürütülen soruşturmada, bazı kişilerin güzellik merkezi adı altında vatandaşları işyerlerine davet ederek, rızaları ve bilgileri dışında sahte senet düzenledikleri iddia edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat Şube müdürlüklerince sürdürülen çalışmalar sonucunda şüphelilere yönelik operasyon planlandı.

Operasyonun ayrıntıları:

23 Eylül tarihinde, eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlar İstanbul, Konya, Antalya ve Erzurum illerinde yapıldı. Düzenlenen operasyonda toplam 10 şüpheli yakalandı. Polis ekipleri, adreslerde arama yaparak soruşturma için delil topladı.

Ele geçirilen deliller ve soruşturmanın seyri:

Adres aramalarında çok sayıda sahte belge ve dijital materyal ele geçirildiği belirtildi. İddialara göre şüpheliler, düzenledikleri sahte senetler üzerinden icra takibi başlatarak haksız kazanç elde etti.

Soruşturmayı yürüten birimler, elde edilen belgelerin incelenmesine ve dijital verilerin çözümlemesine devam ediyor. Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, adli makamlarla koordinasyon sağlanarak soruşturmanın derinleştirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Bu tür dolandırıcılık iddialarına karşı yetkililer, vatandaşları kişisel bilgilerini ve finansal belgelerini paylaşmadan önce kurumların kimliğini doğrulamaya çağırdı. Ayrıca sahtecilik ve belgede sahtecilik gibi suçlarla ilgili şikayetlerin derhal emniyete bildirilmesi gerektiği vurgulandı.

Güzellik merkezi adı altında sahte senet tuzağı: 4 ilde 10 gözaltı

Güzellik merkezi adı altında sahte senet tuzağı: 4 ilde 10 gözaltı

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.