Gürsu yangın şehitlerinin adlarını kalıcı mekanlarla yaşatıyor

Gürsu Belediyesi, geçen yılki büyük yangında yaşamını yitiren Kazım Bayrak, Mehmet Şimşek ve Ahmet Demirel'in adlarını ilçede yaşatmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2026 17:18
Güncelleme Tarihi: 30.07.2026 17:18

Gürsu yangın şehitlerinin adlarını kalıcı mekanlarla yaşatıyor

Gürsu'da anma ve kalıcı hatırlama çalışmaları

Gürsu Belediyesi, geçen yıl ilçede çıkan büyük yangında hayatını kaybeden Kazım Bayrak, Mehmet Şimşek ve Ahmet Demirel için başlattığı anma ve isimlendirme uygulamalarını sürdürüyor. Belediye, şehitlerin hem kalplerde hem de ilçede unutulmaması amacıyla bir dizi düzenlemeye imza attı.

Açılış ve park isimlendirmeleri:

Yangının yıl dönümünde belediye, Şehit Kazım Bayrak Parkı ve Eğitim Atölyesi'ni açtı. Ayrıca meclis kararı ile ilçe sınırındaki Erguvan Park'ın adı değiştirilerek Gürsulu Yangın Şehidi Mehmet Şimşek Parkı olarak yenilendi. Bu adımlarla hem toplumsal hafıza güçlendiriliyor hem de şehitlerin anıları kamusal alanlarda somutlaşıyor.

Belediye başkanının vefa mesajı:

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yapılan çalışmaları değerlendirirken şunları kaydetti: Üç kardeşimize de vefa borcumuz çok. Onların fedakarlıklarını unutabilmemiz ne mümkün. Adlarını kalplerimizde yaşatmaya devam edeceğiz. İki kardeşimiz de Gürsu’da bizlerle isimleri ile var olacaklar. Şehit Kardeşimiz Ahmet Demirel’in ismini de yaşatacağız.

Belediye yetkilileri, isimlendirme ve açılışlarla ilçede dayanışma ve hatırlamanın pekiştirilmesini hedeflediklerini belirtiyor. Yapılan düzenlemelerin, yangında hayatını kaybedenlerin yakınları ve komşular nezdinde önemli bir teselli kaynağı olması amaçlanıyor.

GÜRSU BELEDİYESİ, GEÇEN YIL İLÇEDE ÇIKAN BÜYÜK YANGIN SONRASI HAYATINI KAYBEDEN YANGIN...

GÜRSU BELEDİYESİ, GEÇEN YIL İLÇEDE ÇIKAN BÜYÜK YANGIN SONRASI HAYATINI KAYBEDEN YANGIN ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİNİ İLÇEDE YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR. KAZIM BAYRAK, MEHMET ŞİMŞEK VE AHMET DEMİREL HEM KALPLERDE HEM DE İLÇEDE UNUTULMUYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.