Gürsu'da geniş kapsamlı asayiş uygulaması
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen uygulamada yaklaşık 1000 polis görev aldı. Asayiş, Narkotik, KOM, TEM, Çevik Kuvvet ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçede sabit yol, hareketli yol ve umuma açık işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirdi.
uygulamanın kapsamı ve kontrol sonuçları:
Sabit ve hareketli yol uygulamalarında toplam 539 kişinin UYAP sorgulaması yapıldı. Kontrollerde 1 adet 9 milimetre ve 1 adet 7,65 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ile 26 fişek ele geçirildi; ayrıca 5,4 gram metamfetamin bulundu. Bu kapsamda 1 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.
Ekipler toplam 232 araç kontrol ederken, trafik denetimleri sonucu 5 araç sürücüsüne toplam 27 bin 224 lira cezai işlem uygulandı.
umuma açık işyeri denetimleri ve kumar cezası:
İşyeri denetimlerinde 15 işyeri incelenirken, 325 kişinin UYAP sorgulaması yapıldı. Bir işyerinde çıkar amaçlı kumar oynandığı tespit edildi; işyeri sorumlusu hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı.
Kumar oynadığı tespit edilen 5 kişiye Kabahatler Kanunu’nun 34. maddesi kapsamında toplam 58 bin 20 lira idari para cezası uygulandı.
BURSA’DA 1000 POLİSLİ ASAYİŞ UYGULAMASI: RUHSATSIZ TABANCA VE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ