DOLAR
42,81 -0,03%
EURO
50,36 -0,44%
ALTIN
6.100,13 -2,14%
BITCOIN
3.777.077,23 0,02%

Gürsel Tekin: Hala demirbaşlarımızı ve kasayı alamadık — CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklama

Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada görevinin sonlanmasını istediğini, demirbaş ve kasa sorununu ve yargı kararlarına bağlı olduklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 24.09.2025 19:08
Güncelleme Tarihi: 24.09.2025 19:37

Gürsel Tekin: Hala demirbaşlarımızı ve kasayı alamadık — CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklama

Gürsel Tekin: Hala demirbaşlarımızı ve kasayı alamadık

Sarıyer'de CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince CHP İstanbul İl Yönetimine görevlendirilen Gürsel Tekin, Sarıyer'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tekin, il yönetimindeki görevinin sonlanmasını herkesten çok istediğini belirterek sürece ilişkin yürütülen çalışmaları ve itiraz süreçlerini aktardı.

Konuşmasında öne çıkan ifadelerden bazıları şunlar oldu:

"Hala demirbaşlarımızı alamadık, kasayı alamadık. Kötülüklerine rağmen yargıya başvurmadık."

Tekin, ayrıca şunları söyledi: "Biz burada bağımsız bir kuruluz. Yargının alacağı her türlü karar tabii ki bizi bağlayacaktır." Yargı kararlarına saygı gösterdiklerini ve verilen kararların kendilerini bağlayacağını vurguladı.

Tedbirin kaldırılmasıyla ilgili daha önce itirazda bulunduklarını anımsatan Tekin, "Tedbirimiz kalktığı zaman şuna emin olun arkadaşlarımızı çiçeklerle, güllerle karşılayacak bir durumdayız." ifadelerini kullandı.

Kongreye ilişkin tartışmalara girmediğini belirten Tekin, kendilerinin yargı kararı ile ilgilenen bir kurul olduklarını ve görevlerinin yargı tarafından belirlendiğini söyledi. Aynı görevle ilgili olarak itirazların bulunduğunu da aktardı.

Yapılması gereken çok iş olduğuna dikkat çeken Tekin, sürecin bir an önce sonlanmasını istediklerini belirterek, "Biz ölümüne kadar savaşacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin fabrika ayarlarına dönmesi konusunda bir gayret sarf edeceğiz." dedi.

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince CHP İstanbul İl Yönetimine görevlendirilen Gürsel Tekin...

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince CHP İstanbul İl Yönetimine görevlendirilen Gürsel Tekin (ortada), Sarıyer'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında basın mensuplarına açıklama yaptı.

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince CHP İstanbul İl Yönetimine görevlendirilen Gürsel Tekin...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı