DOLAR
35,65 -0,08%
EURO
37,17 -0,09%
ALTIN
3.156,92 -0,57%
BITCOIN
3.715.962,26 1,86%

Güney Kore Parlamentosu, Sıkıyönetimin Kaldırılmasını Oyladı

Güney Kore parlamentosu, Devlet Başkanı Yoon'un ilan ettiği sıkıyönetimin kaldırılmasını oy birliğiyle kabul etti.

Yayın Tarihi: 03.12.2024 19:42
Güncelleme Tarihi: 03.12.2024 19:42

Güney Kore Parlamentosu, Sıkıyönetimin Kaldırılmasını Oyladı

Güney Kore'de Sıkıyönetim Kaldırıldı

Güney Kore'de, parlamento, Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'un ilan ettiği sıkıyönetimin kaldırılması yönünde oy verdiler. Alınan bu karar, ülke genelinde yapılan tartışmalar ve protestolar sonrasında geldi.

Oylama Süreci

Oylama, milletvekillerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi ve çoğunluk kabul oyu kullanarak sıkıyönetim uygulamasının sona erdirilmesi yönünde karar aldı. Bu durum, siyasi istikrarı artırma ve toplumsal huzuru sağlama amaçlarını taşımaktadır.

Gelecek Adımlar

Güney Kore Hükümeti, bu adımın ardından, toplumda yeniden normalleşme sürecini başlatmayı hedefliyor. Devlet Başkanı Yoon, gelecekte benzer krizlerin önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı. Ülkede, sıkıyönetim uygulamasının sona ermesiyle birlikte, vatandaşların temel haklarının yeniden güvence altına alınması bekleniyor.