Güney Kore'de, Kuzey Kore'ye plastik şişelerle pirinç, 1 dolarlık banknotlar ve İncil göndermeye çalışan 6 ABD'li gözaltına alındı. Yonhap ajansının haberine göre, başkent Seul'ün batısındaki Ganghwa Adası'nda 20 ila 50 yaşları arasında olan 6 ABD vatandaşı, yaklaşık 1300 plastik şişeyi denize bırakmaya çalıştı.
Şişelere doldurdukları pirinç, 1 dolarlık banknotlar ve İncil'i deniz vasıtasıyla Kuzey Kore'ye göndermeyi amaçlayan bu kişilerin, bulundukları bölgedeki askeri birliğin polise ihbarda bulunması sonucu gözaltına alındıkları bildirildi.
Yetkililer, afet ve güvenlik yönetimi yasasını ihlal ettikleri iddiasıyla işlem başlatılan şüphelilerin ifadelerinin tercüman aracılığıyla alınacağını açıkladı. Aynı zamanda, bu bölgenin Kasım 2024'te 'tehlikeli bölge' ilan edilerek halk girişine kapatılacağı, Kuzey Kore'ye malzeme gönderimini yasaklayan idari kararın da yürürlükte olduğu vurgulandı.