Gündüz şantiyede baret, akşam ringde eldiven: 54 yaşındaki mühendis kick boksta dünya üçüncüsü
Sivas’ta yaşayan 54 yaşındaki mühendis Selami Polat, mesai saatlerinde şantiyelerde baretle çalışıp akşamları ringe çıkarak önemli bir spor başarısı elde etti. 2015'te kick boksa başlayan Polat, 12-17 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda veteranlar 84 kilogram kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.
Polat, iş ve spor dengesini yıllardır titizlikle koruyor. Gün içinde mühendislik görevlerini yerine getirirken akşam saatlerinde spor salonuna gidiyor ve boks eldivenlerini takıp antrenman yapıyor. 2015'te başlayan çalışmaları, 2017'den bu yana aralıksız sürdü.
Benim için güzel bir sonuç oldu
Selami Polat başarıyı değerlendirirken, "Dünya Şampiyonası’nda kazandığım üçüncülük benim için güzel bir sonuç oldu. İlk raundun ortasında ayak parmağım kırılmasaydı, şampiyon olma ihtimalim de vardı. Buna rağmen mücadeleyi bırakmadım ve dereceyle döndüm" dedi. Gelecek planları arasında kick boksun Point Fighting branşında yarışmalara katılmak yer alıyor.
Hayatımı güzelleştiren bir parça oldu
Polat, sporun hem fiziksel hem zihinsel faydalarına vurgu yapıyor; gençlere sağlıklı yaşam, bağımlılıklardan uzak durma ve spora yönelme tavsiyelerinde bulunuyor. Kendi sözleriyle, "Hem güzel bir meslek hayatım var hem de spor, hayatımı güzelleştiren çok özel bir parça oldu." Genç sporcularla ilişkisinde bir abi, bir amca rolü üstlendiğini belirtiyor.
Antrenmanları çok disiplinli bir şekilde yürüttü
Antrenör Ekrem Arıs ise Selami Polat’ın yaklaşık bir buçuk yıldır yoğun bir tempoda çalıştığını ve disiplinli antrenmanları sayesinde dünya üçüncülüğü elde ettiğini söyledi: "Başlangıçta herhangi bir müsabaka hedefimiz yoktu. Ancak düzenli ve yoğun çalışmalarımızın ardından şampiyonaya katılmaya karar verdik. Emeklerinin karşılığını alarak dünya üçüncülüğü elde etti. Selami Bey antrenmanlarını oldukça disiplinli bir şekilde sürdürüyor ve idmanlarını hiç aksatmıyor."
Polat, yaşına rağmen spor disiplinini koruyarak çevresine örnek oluyor ve gelecek yıllarda da uluslararası müsabakalarda mücadele etmeyi planlıyor.
Gündüz kafasında baretle inşaatta geziyor, akşam ise eldivenleri takıp ringe çıkıyor