Güncelleme — İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 52 Filistinli hayatını kaybetti
Hastane kaynakları ve görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 52 sivil yaşamını yitirdi.
Öne çıkan saldırılar ve can kayıpları
Yerel ve hastane kaynaklarına göre kuzeydeki Şeyh Rıdvan Mahallesinde yerinden edilenlerin sığındığı Amr bin As Okulu bombalandı. Bu saldırıda, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 12 Filistinli yaşamını yitirdi; bazıları ağır olmak üzere onlarca kişi yaralandı.
Aynı bölgedeki Cela Caddesinde bir çadırın hedef alındığı saldırıda 3'ü çocuk olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti.
İsrail ordusunun kuzeydeki Gazze kentinde düzenlediği hava saldırısında bir anne, baba ve iki kızları yaşamını yitirdi.
Sabra Mahallesi'nde Filistinli sivillerin toplandığı alanın İHA ile vurulduğu, saldırıda bir anne ile oğlunun öldüğü bildirildi. Aynı bölgede düzenlenen hava saldırılarında evlerin hedef alındığı ve ölenler ile yaralananların olduğu kaydedildi.
Kuzeydeki Cibaliya beldesinde ise İsrail ordusunun patlayıcılarla onlarca evi havaya uçurduğu, topçu ve hava saldırılarıyla birçok binayı hedef aldığı belirtildi.
Gazze'de ayrıca bir İHA saldırısı sonucu 2 kadın hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Genel değerlendirme
Hastane kaynakları ve görgü tanıkları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzey ve güneyindeki farklı noktalara sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda ayrıca 27 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.
Veriler, hastane ve görgü tanığı bildirimlerine dayanmaktadır.