Gümüşhane'de kültürlerin buluşması başladı: 29. uluslararası tanıtım günleri açıldı

Gümüşhane'de 29. Uluslararası Kültür Sanat Tanıtım Günleri Askeri Bando eşliğinde açıldı; konserler, halk oyunları, sergiler 30 Temmuz-2 Ağustos'ta.

Yayın Tarihi: 30.07.2026 18:36
Güncelleme Tarihi: 30.07.2026 18:55

Gümüşhane'de kültürlerin buluşması başladı: 29. uluslararası tanıtım günleri açıldı

Gümüşhane'de 29. Uluslararası Kültür Sanat Tanıtım Günleri kapılarını açtı

Gümüşhane'de bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Tanıtım Günleri, Askeri Bando Takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Organizasyon, Gümüşhane Belediyesi ev sahipliğinde, Gümüşhane Valiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve ilgili kurumların katkılarıyla gerçekleştirildi.

açılış korteji ve protokol konuşmaları:

Kortej, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünden hareket ederek Askeri Bando Takımı eşliğinde Gümüşhane Belediyesi önünde sona erdi. Ardından Atatürk Caddesi üzerindeki etkinlik alanında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasında Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, festivalin Ortak Zaman Sahnesi, Kültürlerin Buluşması temasıyla düzenlendiğini vurgulayarak organizasyonun ilin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, etkinliğin son yılların en coşkulu organizasyonlarından biri olduğunu belirtti. Gümüşhane Valisi Cevdet Atay ise festivalin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

gösteriler ve programın ana başlıkları:

Konuşmaların ardından Meksika, Kırgızistan, İran, Özbekistan, Moldova, Bosna Hersek ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen halk oyunları ekipleri sahne aldı. Gösteriler, kentliler tarafından büyük beğeni topladı ve kortejin ardından etkinlik alanında yoğun bir katılım gözlendi.

Festival programı 30 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde sürecek. Etkinlikler arasında konserler, halk oyunları gösterileri, sergiler, çocuk etkinlikleri, doğa gezileri, gastronomi ve sportif organizasyonlar yer alıyor. Organizasyon, hem uluslararası ekiplerin sunumlarına hem de yerel kültürün tanıtımına odaklanıyor.

Gümüşhane'de düzenlenen bu etkinlik, kentin kültürel görünürlüğünü artırmayı ve farklı ülkelerle kültürel etkileşimi güçlendirmeyi amaçlıyor. Festival süresince program akışı ve sahne gösterimleri kent merkezindeki alanlarda izleyicilerle buluşmaya devam edecek.

GÜMÜŞHANE'DE BU YIL 29'UNCUSU DÜZENLENEN ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT TANITIM GÜNLERİ, ASKERİ BANDO...

GÜMÜŞHANE'DE BU YIL 29'UNCUSU DÜZENLENEN ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT TANITIM GÜNLERİ, ASKERİ BANDO TAKIMI EŞLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.