Gümüşhane'de 40 doğaseverden A Milli Takım'a destek: 2 bin 730 rakımlı Acembol Gölleri yürüyüşü

Gümüşhane'de 40 doğasever, A Milli Takım'a destek için 13 km'lik parkuru tamamlayıp 2 bin 730 rakımlı Acembol Gölleri'nde Türk bayrağı açtı.

Yayın Tarihi: 01.06.2026 18:09
Güncelleme Tarihi: 01.06.2026 18:12

Gümüşhane'de 40 doğaseverden A Milli Takım'a destek: 2 bin 730 rakımlı Acembol Gölleri yürüyüşü

Gümüşhane'de A Milli Takım’a destek yürüyüşü

Gümüşhane Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) İl Temsilciliği ile Trabzon Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (TRADOST) iş birliğinde düzenlenen etkinlikte yaklaşık 40 sporcu, Torul ilçesindeki 2 bin 730 rakımlı Acembol Göllerine yürüdü. Etkinlik, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı'na destek amacı taşıdı.

Parkur ve katılım

Katılımcılar, üzerinde Türkiye formaları ve ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 13 kilometrelik parkuru tamamlayarak göle ulaştı. Doğa yürüyüşü boyunca milli takıma destek mesajları verildi; göl kenarında Türk bayrağı açılarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Katılımcıların açıklamaları

Nigar Küçük etkinlikle ilgili olarak, "Bugün milli takımımız için Acembol Gölleri’ne yürüdük. 2 bin 700 metre yükseklikten milli takımımıza başarılar diliyorum" dedi.

Osman Yılmazer, "40’a yakın sporcumuzla birlikte milli takımımız için yürüyüş düzenledik. Zorlu bir parkurdu ama güzel bir yürüyüş oldu. Acembol Gölü’nden milli takımımıza başarılar dilemek istedik. 24 yıl sonra Dünya Kupası’dayız. İnşallah sonu kupa olur" ifadelerini kullandı.

Ömer Boğuşlu ise, "Yaklaşık 40 kişilik ekiple Acembol Gölleri’ne günübirlik faaliyet düzenledik. Bu yürüyüşü 24 yıl sonra Dünya Kupası’na katılacak olan A Milli Futbol Takımı’mız adına gerçekleştirdik. Kendilerine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Değerlendirme

Toplumsal destek gösterilerinin saha moraline etkisine dikkat çeken etkinlik, bölgesel spor kuruluşları arasındaki iş birliğini ve doğa sporlarının toplumsal olaylara yönelik mobilizasyon gücünü ortaya koydu. 2 bin 730 metre yükseklikte gerçekleştirilen yürüyüşün 13 kilometrelik zorlu parkuru ve grup koordinasyonu gerektirmesi, organizasyonun planlı bir hazırlıkla hayata geçirildiğini gösteriyor.

GÜMÜŞHANE'DE 40 DOĞASEVER, 24 YIL ARADAN SONRA DÜNYA KUPASI'NDA MÜCADELE EDECEK A MİLLİ FUTBOL...

GÜMÜŞHANE'DE 40 DOĞASEVER, 24 YIL ARADAN SONRA DÜNYA KUPASI'NDA MÜCADELE EDECEK A MİLLİ FUTBOL TAKIMI'NA DESTEK VERMEK AMACIYLA 2 BİN 730 RAKIMLI ACEMBOL GÖLLERİ'NE YÜRÜDÜ.

GÜMÜŞHANE'DE 40 DOĞASEVER, 24 YIL ARADAN SONRA DÜNYA KUPASI'NDA MÜCADELE EDECEK A MİLLİ FUTBOL...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.