Gülistan ovası gelinciklerle kırmızıya büründü
Süphan Dağı ile renk kontrastı fotoğrafçıları çekiyor
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yer alan Gülistan Ovası, yaz mevsimiyle birlikte açan gelincik çiçekleriyle geniş alanları kapladı. Kırmızı gelincikler, ovayı örerken arka planda zirvesinde kar örtüsünü koruyan Süphan Dağı ile birleşerek kartpostallık görüntüler oluşturuyor.
Doğa tutkunları ve fotoğrafçılar, ovadaki renk armonisini ve dağın heybetini aynı karede yakalamak için bölgeye yöneliyor. Ovanın farklı saatlerde değişen ışık koşulları, kompozisyonlara derinlik katarak görsel etkinin artmasına olanak sağlıyor.
Gülistan Ovası'nın cazibesi, kırmızı gelincik tarlaları ile Süphan Dağının karlı eteklerinin yarattığı kontrastta yatıyor; bu bütünlük bölgeyi gezginler ve doğa fotoğrafçıları için sık tercih edilen bir nokta haline getiriyor.
Arkadaşlarıyla birlikte ovaya gelen doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu, "Bugün Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Gülistan Ovası’nda çok güzel bir gelincik tarlasıyla beraber Süphan Dağı’nın eteklerinde çok güzel manzaralar yakaladık. Doğa severler ve fotoğrafçılar olarak geldik çok güzel fotoğraflar çektik" dedi.
Akademisyen ve doğa fotoğrafçısı Veysel Akşahin ise, "Türkiye’nin üçüncü yüksek dağının eteklerindeyiz. Çevresindeki karlarla birlikte muhteşem duruyor. Bizde fotoğrafçılar olarak buraya geldik. Hem gelincikleri çekiyoruz, hem de arkasındaki o karlı ve muhteşem manzarasıyla Süphan Dağı’nı fotoğrafladık" diye konuştu.
Gülistan Ovası gelinciklerle kırmızıya büründü