Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu dört polis cezaevine gönderildi

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklama kararı verilen dört şüpheli, Erzurum Şehir Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 30.07.2026 20:06
Güncelleme Tarihi: 30.07.2026 20:42

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu dört polis cezaevine gönderildi

soruşturmanın seyri:

Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan toplam 18 şüpheliden 8'i dün Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi. Yetkili birimlerce yürütülen işlemler sonucunda şüphelilerin savcılıkta yaklaşık 21 saat süren ifadeleri alındı.

tutuklama ve cezaevi sevki:

Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheliler arasından 4 kişi tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı; bir şüpheli ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. Tutuklama kararı verilen şahıslar, Erzurum Şehir Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından cezaevine gönderildi.

Emniyet ve adli makamlar soruşturmanın farklı yönlerini değerlendirmeye devam ediyor; süreçte yürütülen işlemler, soruşturmanın yargı denetimi çerçevesinde ilerlediğini gösteriyor.

GÜLİSTAN DOKU SORUŞTURMASINDA TUTUKLANAN 4 POLİS GÖREVLİSİ ERZURUM ADLİYESİ’NDEN YOĞUN GÜVENLİK...

GÜLİSTAN DOKU SORUŞTURMASINDA TUTUKLANAN 4 POLİS GÖREVLİSİ ERZURUM ADLİYESİ’NDEN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARASINDA ALINARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.