Son gelişme
Soruşturma kapsamında jandarmadaki işlemleri tamamlanan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in eşi Handan Sonel, adliyeye sevk edildi ve sorgusunun ardından tutuklandı. Bu kararla birlikte soruşturmada tutuklu sayısı 15 olarak açıklandı.
Kayıp dosyasının kapsamı ve önceki işlemler:
Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp. Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 15 şüpheliden 12’si tutuklanmış, 3 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verilmişti. Soruşturmanın ikinci dalga operasyonunda de farklı isimlerin gözaltına alındığı bildirilmişti.
Son operasyon, adli süreç ve tutuklamalar:
Dün sabah düzenlenen operasyonda 2 kişi daha gözaltına alındı ve gözaltı sayısı 17’ye yükseldi. Bu şüphelilerden güvenlik korucusu F.Ö., "Kasten öldürmeye yardım ile suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından tutuklanırken, hafriyat işiyle uğraşan O.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan eski vali Tuncay Sonel’in eşi Handan Sonel, güvenlik korucusu Yılmaz Arslan ve ACA Bilişim şirketinin sahibi Mehmet Aca bugün geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi. Mehmet Aca, akşam saatlerinde 'bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme veya orada kalma suçu' ile 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından tutuklanmıştı.
Adliyedeki sorgusu tamamlanan Handan Sonel hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan tutuklama kararı verildi. Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü ve adli sürecin devam ettiğini belirtiyor.
TUNCELİ VE ERZURUM CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN GÜLİSTAN DOKU SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ADLİYEYE SEVK EDİLEN DÖNEMİN VALİSİ TUNCAY SONEL'İN EŞİ HANDAN SONEL TUTUKLANDI.