Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

GTA’nın halo etkisi Netflix’e hakim oldu!

Grand Theft Auto 6'nın halo etkisi, onlarca yıllık GTA oyunlarının Netflix'e hakim olmasına neden oluyor.

Yayın Tarihi: 12.02.2024 13:35
Güncelleme Tarihi: 12.02.2024 13:35

GTA’nın halo etkisi Netflix’e hakim oldu!

Grand Theft Auto 6 (GTA 6) konusunda oldukça heyecanlı olan oyunseverler, onlarca yıllık GTA oyunları Netflix'in oyun platformunda zirveye oynuyor.

Take Two Interactive CEO'su Strauss Zelnik, bu hafta yapılan bir kazanç çağrısı sırasında, şirketin GTA 6’nın geleceğini duyurmasının ardından Grand Theft Auto Trilogy’nin Netflix'in oyun platformunun indirilmesinde başı çektiğini söyledi.

Take Two, "Grand Theft Auto" serisini yapan Rockstar Games'in sahibidir.

"Grand Theft Auto Trilogy", serinin üç klasik oyununu bir araya getiriyor: "Grand Theft Auto III," "Grand Theft Auto: Vice City," ve "Grand Theft Auto: San Andreas." Her üç oyun da ilk olarak 2001 ve 2004 yılları arasında piyasaya sürüldü.

Investor's Business Daily'ye göre Netflix, Netflix Games'i 2021 yılında kullanıcıların ilgisini çekecek "daha makul bir hizmet" yaratmak için tasarlanmış bir mobil oyun platformu olarak başlattı. Netflix Games, "Grand Theft Auto Trilogy "yi platformuna ekledikten sonra, Netflix'e göre hızla en iyi oyunları haline geldi.

gta

“TÜM SERİDE BİR HALO ETKİSİ”

Zelnik, aralık ayında Grand Theft Auto 6’nın duyurulmasının "tüm seride bir halo etkisi" yarattığını söyledi ve kazanç çağrısı sırasında, "GTA ile ilgili her şey daha fazla heyecana yol açar" dedi.

Take Two CFO'su Lainie Goldstein, "Grand Theft Auto V" satışlarının da geçen çeyrekte beklentileri aştığını söyledi. Oyun 2013'teki lansmanından bu yana 195 milyondan fazla sattı.

Take Two, merakla beklenen "GTA" devam oyununun 2025 yılında piyasaya sürüleceğini söyledi. Çıkış tarihinin bu kadar uzak bir gelecekte olduğu haberi yayıncının hisse senedi fiyatının yüzde 7'ye kadar düşmesine neden oldu.

Bununla birlikte, oyunun geleceğinin duyurulması bile önemli bir çevrim içi olaydı. Zelnik, oyunun aralık ayında yayınlanan ilk fragmanının YouTube'da müzik dışı bir video için izlenme rekoru kırdığını söyledi. Bu yazı yazıldığı sırada fragman 170 milyondan fazla görüntülenmişti.

halo

HALO ETKİSİ NEDİR?

Bir bireyin veya nesnenin bazı temel özelliklerinin temel alınarak o bireye ya da nesneye ilişkin kesin yargılara varılmasına neden olan eğilime halo etkisi deniyor.