DOLAR
38,85 0%
EURO
44,87 0%
ALTIN
4.344,5 0%
BITCOIN
4.093.636,7 -0,49%

Graz'daki Silahlı Saldırının Tanıkları Olayı Anlattı

Avusturya'nın Graz kentinde meydana gelen ve 11 kişinin öldüğü saldırının tanıkları, olay anını anlatıyor.

Yayın Tarihi: 10.06.2025 21:31
Güncelleme Tarihi: 10.06.2025 21:31

Graz'daki Silahlı Saldırının Tanıkları Olayı Anlattı

Avusturya'nın Graz kentinde 11 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının tanıkları, yaşananları aktardı. Saldırının meydana geldiği okulun karşısında oturan Yusuf El Geyş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel saatle 10.00 sularında alışveriş yapmak üzere dışarı çıkan babasının silah sesleri duyduğunu belirtti. El Geyş, balkonuna çıktığında bölgede çok sayıda polis aracı gördüğünü ve silah sesleri duyduğunu ifade etti.

El Geyş, okuldan panik içinde kaçan öğrencileri ve ambulansa taşınan kişileri gözlemlerken, kendisini çok garip hissettiğini dile getirdi: "Böyle bir şeyin olabileceğini hiç aklımdan geçirmezdim." Olay anına dair duyduğu korkuyu aktarırken, polisin evleri terk etmemeleri yönünde uyarıda bulunduğunu da kaydetti. El Geyş, olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Ergün Tarlagezer ise kuzeninin saldırının yaşandığı okula gittiğini belirterek, "Kuzenim babasını aradı. 'Baba, yetiş silahlı saldırı oluyor, tarıyorlar bizi' dedi. Saldırgan tam kuzenimin olduğu sınıfa yöneldiği sırada öğretmen kapıyı kilitlemiş. Bu şekilde hayatta kaldı," dedi. Tarlagezer, etkilenen öğrencilerin yakındaki bir merkeze gönderildiğini belirtti.

Diyar Seker de iki kuzeninin aynı okula gittiğini söyleyerek, olayın ardından kuzeninin psikolojik durumunun iyi olmadığını vurguladı.

Saldırının detaylarına gelince, Graz kentindeki bir lisede düzenlenen silahlı eylemde, 21 yaşında bir Avusturyalı eski öğrenci saldırıyı gerçekleştirmişti. Olayda en az 12 kişinin yaralandığı öğrenilirken, saldırgan okul tuvaletinde intihar etti. Saldırıda ruhsatlı uzun namlulu bir silah ile bir tabanca kullanıldığı belirtildi. Avusturya Başbakanı Christian Stocker, olayın ardından dayanışma mesajı vererek, 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.