Göztepe, Fatih Karagümrük'ü 2-1 yenerek 4. sıradaki yerini korudu

Göztepe, 20. haftada Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup ederek 39 puana ulaştı; son 10 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ile formunu sürdürürken Arda Okan sakatlandı.

Yayın Tarihi: 01.02.2026 11:33
Güncelleme Tarihi: 01.02.2026 11:33

Göztepe, Fatih Karagümrük'ü 2-1 yenerek 4. sıradaki yerini korudu

Göztepe, Fatih Karagümrük'ü 2-1 yenerek 4. sıradaki yerini korudu

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Göztepe, konuk ettiği Fatih Karagümrük karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle puanını 39'a yükseltti ve ligdeki 4. sıradaki yerini korudu. İzmir temsilcisi, karşılaşmanın başında geriye düşmesine rağmen ilk yarıda bulduğu gollerle öne geçti ve müsabakada başka gol sesi çıkmadı.

Maç özeti

Göztepe, karşılaşmanın erken dakikalarında 1-0 geriye düştü fakat ilk yarıda rakip kalede etkili ataklar bularak skoru lehine çevirdi. Teknik Direktör Stanimir Stoilov'un takımı, maçın sonuna kadar skor avantajını koruyarak sahadan 3 puanla ayrıldı.

Form grafiği ve istatistikler

Sarı-kırmızılı ekip, ligdeki son 10 maçında sadece 1 kez yenildi; bu süreçte 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Söz konusu periyotta takımı bekleyen 30 puanın 23'ünü hanesine yazdıran Göztepe, bu performansla Avrupa kupalarına katılma hedefini somut tutuyor. Son 10 maçtaki bu başarı, takımın istikrarını ve üst sıralarda kalma arzusunu gösteriyor.

Sakatlık gelişmesi

Göztepe'de 23 yaşındaki sağ bek Arda Okan Kurtalan, Fatih Karagümrük maçında geçirdiği ikili mücadele sonrası bileğinden sakatlandı ve 57. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Maç sonrası basın toplantısında Teknik Direktör Stanimir Stoilov, oyuncunun durumunun yapılacak kontroller sonrasında netlik kazanacağını belirtti.

Göztepe'nin bu sonuçla elde ettiği puan ve son dönem performansı, takımın ligde üst sıralarda kalma ve sezon sonunda Avrupa hedefini sürdürme çabasını güçlendiriyor.

GÖZTEPE, TRENDYOL SÜPER LİG’İN 20. HAFTASINDA FATİH KARAGÜMRÜK’Ü 2-1 YENEREK PUANINI 39’A ÇIKARDI...

GÖZTEPE, TRENDYOL SÜPER LİG’İN 20. HAFTASINDA FATİH KARAGÜMRÜK’Ü 2-1 YENEREK PUANINI 39’A ÇIKARDI VE 4. SIRADAKİ YERİNİ KORUDU.

SAKATLANARAK OYUNDAN ÇIKMAK ZORUNDA KALAN ARDA OKAN KURTALAN

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.