Göreme'de peribacası çökmesi: Eray ve Begüm Tuna hayatını kaybetti

Nevşehir'in Göreme beldesinde peribacasının çökmesi sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi; ölenler arasında Sakaryalı muhabir Eray Tuna ile eşi Begüm Tuna bulunuyor.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 20:32
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 20:32

Göreme'de peribacası çökmesi: Eray ve Begüm Tuna hayatını kaybetti

Göreme Açık Hava Müzesi girişinde peribacası çöktü

Nevşehir'in Göreme beldesinde, yağışların ardından deforme olan bir peribacasında çökme meydana geldi. Olay, Göreme Açık Hava Müzesi girişinde yaşandı; ihbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun arama kurtarma çalışmaları sonucu enkaz altından 3 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Vali açıklaması:

Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, olay yerinde yürütülen çalışmaları takip ettiğini belirterek şunları söyledi: "Şu ana kadar enkaz altından 2’si Türk, 1’i yabancı uyruklu olmak üzere 3 vatandaşımızı ölü olarak çıkarttık. 5 turist ise yaralı olarak bölgedeki hastanelere sevk edilerek hemen tedavilerine başlandı. 4 turistin tedavisi tamamlanarak taburcu edildi, 1 vatandaşımızın ise tedavisi devam ediyor. Devlet olarak tüm imkanlarımızı olay anından itibaren seferber ettik. Arama kurtarma çalışmaları da yine son dakikaya kadar devam edecek. Her ihtimali göz önünde bulunduruyoruz".

Sakaryalı çiftin kimlik tespiti:

Enkaz altından çıkarılan Türk vatandaşlarının kimlik tespit çalışmaları sonucunda, yaşamını yitirenlerin Eray Tuna ile eşi Begüm Tuna olduğu belirlendi. Çiftin temmuz ayında evlendikleri, Eray Tuna'nın Sakarya'da yayın yapan bir basın kuruluşunda muhabir olarak çalıştığı ve Begüm Tuna'nın muhasebeci olduğu bildirildi.

Sağlık durumu ve çalışmalar:

Bölgedeki yaralanan 5 turistten 4ünün tedavisi tamamlanarak taburcu edilirken, 1 kişinin tedavisi sürüyor. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının son ana kadar devam edeceğini ve tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı.

NEVŞEHİR'İN GÖREME BELDESİNDE YAĞIŞLARIN ARDINDAN YAŞANAN PERİBACASI ÇÖKMESİNDE HAYATINI KAYBEDEN...

NEVŞEHİR'İN GÖREME BELDESİNDE YAĞIŞLARIN ARDINDAN YAŞANAN PERİBACASI ÇÖKMESİNDE HAYATINI KAYBEDEN 3 KİŞİDEN İKİSİNİN SAKARYALI GAZETECİ ERAY TUNA İLE EŞİ BEGÜM TUNA OLDUĞU BELİRLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.