Bist 100
10.173,42 1%
DOLAR
32,29 0,01%
EURO
34,98 0,4%
ALTIN
2.433,99 0,88%

Google Play Store'a yapay zeka dokunuşu geliyor

Google, uygulama ve hizmetlerine yapay zeka tabanlı özellikler entegre etmeye devam ediyor. Son hamlesi, Play Store kullanıcıları için oldukça heyecan verici. Şimdi, Google Play Store'un kullanıcı deneyimini daha da zenginleştirmek amacıyla, yapay zeka tarafından oluşturulan uygulama özetleri resmiyet kazandı. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 21.03.2024 12:49
Güncelleme Tarihi: 21.03.2024 12:49

Google Play Store'a yapay zeka dokunuşu geliyor

Google, son dönemlerde yapay zeka teknolojilerini ürün ve hizmetlerine entegre etme çabalarını hızlandırıyor. Bu doğrultuda, Google'un bugüne kadarki en büyük yapay zeka tabanlı girişimi olan Gemini üzerinde çalışmalar devam ederken, şirket daha üretken yapay zeka özelliklerini cihazlarına ve hizmetlerine dahil etmeye odaklanıyor. Bu kapsamda, Google Play Store da dikkat çekiyor.

 

GOOGLE PLAY STORE, YAPAY ZEKA İLE UYGULAMA SEÇİMİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR!

Google, son dönemlerde yapay zeka teknolojilerini ürün ve hizmetlerine entegre etme çabalarını hızlandırıyor. Bu doğrultuda, Google'un bugüne kadarki en büyük yapay zeka tabanlı girişimi olan Gemini üzerinde çalışmalar devam ederken, şirket daha üretken y

Google Play Store, artık yapay zeka tarafından oluşturulan uygulamaların öne çıkan özelliklerini özetleyecek bir özelliği kullanıcılarına sunuyor. Bu yeni özellik sayesinde, Google AI'nin oluşturduğu uygulama özetleri, uygulamanın sayfasında "Yükle" butonunun hemen altında bir uyarı olarak görüntülenecek. Kullanıcılar, bu uyarıya dokunduklarında, uygulamanın dikkat çeken özelliklerini özet olarak görebilecekler.

Google, Play Store için geliştirdiği yapay zeka özellikleriyle sınırlı kalmıyor. Uygulamanın öne çıkan özelliklerine ek olarak, açıklama sayfasının alt kısmında yapay zeka tarafından oluşturulan bir SSS (Sıkça Sorulan Sorular) bölümü de yer alacak. Ancak bu özellik henüz genel kullanıma sunulmadı.