Bist 100
10.173,42 1%
DOLAR
32,31 0,07%
EURO
34,98 0,43%
ALTIN
2.436,65 0,99%

Google’ın yapay zekâ modeli Bard, rakibi ChatGPT’den daha mı yavaş?

Google’ın OpenAI’ın ChatGPT modeline rakip olarak çıkardığı yapay zekâ modeli Bard’ın en az ChatGPT kadar iyi olduğu ancak ondan daha yavaş olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 14:13
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 14:13

Google’ın yapay zekâ modeli Bard, rakibi ChatGPT’den daha mı yavaş?

Bu ayın başlarında Google, şimdiye kadarki en güçlü yapay zekâ modeli olduğunu düşündüğü Gemini'nin piyasaya çıktığını duyurdu. Daha fazla kullanıcıyı en büyük rakibi OpenAI'nin ChatGPT'sinden uzaklaştırmak umuduyla Gemini'yi hemen amiral gemisi üretken yapay zekâ sohbet robotu Bard'a entegre etti.

İki yapay zekâ modeli arasında bazı farklılıklar bulunuyor. Öncelikle, GPT-4 destekli ChatGPT Plus'a erişim aylık 20 dolarken Bard ücretsiz. Bir diğer husus ise Gemini Pro tarafından desteklenen Bard'ın ChatGPT Plus'ın multimodal özelliklerine sahip olmaması. Çok modlu dil modelleri, bir metin istemini alıp fotoğraf veya video gibi başka bir araçla yanıt verebiliyor.

bard

BARD 5-6 SANİYE DAHA YAVAŞ

Gemini ve Bard’ın önünde sonunda bunu yapacağı öğrenildi. Fakat bunun, Google'ın henüz piyasaya sürmediği Gemini'nin Ultra adlı daha büyük sürümüyle olacağı kaydedildi. Bard zaman zaman grafiksel sonuçlar çıkaracak. Ancak bundan kastım tam anlamıyla grafikler oluşturması.

Öte yandan, iki yapay zekâ modeli arasındaki farklardan biri de Bard'ın ChatGPT'den daha yavaş olduğu belirtildi. Bard’ın yazmaya başlamadan önce "düşünmesi" genellikle 5-6 saniye sürerken, ChatGPT sonuçlarını vermeye başlamadan önce bir ila üç saniye sürdüğü belirtildi.

OpenAI ve Google’ın son zamanlarda amansız bir yarış içerisinde olduğu yapay zekâ teknolojisinde hangi şirketin bu alana daha hakim olacağı ise merak konusu oldu.