Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,49 0,2%
EURO
34,94 0,16%
ALTIN
2.421,62 -0,05%

Google’dan uyarı: ‘Kişisel bilgilerinizi Gemini ile paylaşmayın!’

Google, kullanıcıları kişisel bilgilerini yapay zekâ uygulaması Gemini ile paylaşmamaları konusunda uyardı. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 15.02.2024 14:36
Güncelleme Tarihi: 15.02.2024 14:36

Google’dan uyarı: ‘Kişisel bilgilerinizi Gemini ile paylaşmayın!’

Geçtiğimiz hafta Google, Bard AI asistanının adını Gemini olarak değiştirerek ve Android'de bir Gemini uygulaması başlatarak "Gemini çağı"nın bir sonraki bölümüne başladı. Gemini’ın, ChatGPT'nin hakimiyetine karşı ilk gerçek tehdit olabileceği konuşuluyor. Ancak ChatGPT gibi, Google'ın kullanıcıları uyardığı AI asistanını çevreleyen ciddi gizlilik endişeleri bulunuyor.

ZDNet’in haberine göre; Google, kısa bir süre önce destek sitesindeki Gemini Apps Gizlilik Merkezi'ni güncelleyerek kullanıcıları diyalogsal yapay zekâ uygulamalarının verilerini nasıl işlediği konusunda bilgilendirdi.

Bu sayfadaki gizlilik bildiriminde, Google'ın Gemini ile yaptığınız görüşmeleri, konum verilerini, ilgili ürün kullanım bilgilerini ve sağladığınız geri bildirimleri toplayacağı açıkça belirtiyor. Google, topladığı tüm verileri Google ürün ve hizmetlerini ve makine öğrenimi teknolojilerini sağlamak, iyileştirmek ve geliştirmek için kullandığını söylüyor.

Bu durumun, kullanıcıların hoşuna gitse de gitmese de bu teknolojiler için oldukça standart bir işletim prosedürü olduğu, ancak bunun buzdağının sadece görünen kısmı olduğu belirtiliyor.

google

UZMANLARDAN UYARI: ‘GEMİNİ APPS ACTİVİTY'Yİ KAPATIN’

Google, Gemini Apps Gizlilik Merkezi'nde şu uyarıyı paylaştı:

“Lütfen konuşmalarınızda gizli bilgileri veya bir yorumcunun görmesini istemediğiniz veya Google'ın ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve makine öğrenimi teknolojilerimizi geliştirmek için kullanmasını istemediğiniz verileri girmeyin.”

Google, Gemini ile yaptığınız konuşmaları okuyan, açıklama ekleyen ve işleyen kişileri istihdam ediyor. Şirket, konuşmaları Google hesabınızdan ayırdığını ve yorumcular görmeden önce kişisel tanımlayıcı bilgileri kaldırdığını söylese de, çok sayıda kişisel veri paylaşıyorsanız şirketin yapabileceği çok şey bulunuyor.

Ancak bildirimin en endişe verici kısmının ise: "Bu örnek konuşmalar eğitimli yorumcular tarafından incelenir ve Google Hesabınızdan ayrı olarak üç yıla kadar saklanır” ifadesi olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, verilerinizin 3 yıla kadar Google'ın sunucularında kalmasını istemiyorsanız, bu sayfadan Gemini Apps Activity'yi kapatabileceğini söylüyor. Fakat Google, bu ayarı kapatırsanız gelecekteki konuşmaların insan incelemesine gönderilmeyeceğini veya üretken makine öğrenimi modellerimizi geliştirmek için kullanılmayacağını söylüyor.