Bist 100
10.004,71 0%
DOLAR
32,38 -0,18%
EURO
34,71 -0,11%
ALTIN
2.416,58 -0,41%

Google Chrome'da saklanan yeni bir Gemini yapay zekâ kısayolu bulundu!

Google’ın Google Chrome'da yeni bir Gemini yapay zekâ kısayolu test ettiği ortaya çıktı. Testlerin ardından yapay zekâ kısayolunun ne zaman aktif hale geleceği ise henüz açıklanmadı.

Yayın Tarihi: 17.02.2024 10:41
Güncelleme Tarihi: 17.02.2024 10:41

Google Chrome'da saklanan yeni bir Gemini yapay zekâ kısayolu bulundu!

Google, Bard'a resmi bir yükseltme yaptı ve şimdiye kadarki en güçlü ChatGPT rakibi olan Gemini'a yeniden markalama verdi. Gemini, çevrim içi olarak ücretsiz kullanılabiliyor ve ayrıca, aylık 20 dolar fiyatlı Gemini Advanced versiyonu da mevcut ve 2 TB Google One depolama alanı ile birlikte geliyor. Gemini modelleri Android ve iPhone uygulamaları aracılığıyla mobil cihazlarda kullanılabiliyor. Android'de Gemini, isterseniz Asistan'ın yerini alabilir.

Her iki Gemini sürümüne de erişmek inanılmaz derecede kolay olsa da masaüstünde bir sorun yaşandığı ve erişimin yeterince hızlı olmadığı aktarılıyor. Ancak bunun gerçek bir sorun olmadığı ve Google'ın yapay zekâsını kullanmaya başlamak için Gemini sitesini ziyaret etmek gerektiği belirtiliyor. Ancak Google, Gemini erişimini daha da hızlı hale getirmeye çalışıyor. Gemini ile sohbet kısayolu yakın gelecekte doğrudan Google Chrome'da kullanılabilecek. Böylece kullanıcılar, yapay zekânın internet sitesini yazmak veya bir yer imine tıklamak zorunda kalmayacak.

gemini

GOOGLE CHROME'UN CANARY SÜRÜMÜNDE YAPAY ZEKÂYI TEST EDİYOR

Microsoft bu sorunu uzun zaman önce doğrudan Edge'e bir Copilot (Bing Chat) kısayolu ekleyerek çözdü. Copilot, simgesine tıkladığınızda sohbet robotu sizin için hazır hale geliyor.

Google, Google Chrome'un Canary sürümünde Chat with Gemini sürümünü test ediyor ve bu, kısayol URL çubuğunda gösteriliyor. Bu kapsamda, kullanıcılar sadece "@" yazarak mevcut kısayolların bir listesini görecek.

Gemini ile sohbeti etkinleştirmek için chrome://flags adresine gidin, site arama başlangıç paketi için genişleme paketini etkinleştirin ve tarayıcıyı yeniden başlatın.

Ardından, chrome://settings/searchEngines adresine gidin ve Site Araması altında Gemini ile Sohbet kısayolunu bulun.