Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Google, Avrupa için 25 milyon avroluk yapay zekâ programı başlattı!

Google, Avrupa'nın işgücünü güçlendirmek amacıyla 25 milyon avro değerinde yapay zekâ hamlesi başlattığını duyurdu. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 13.02.2024 09:52
Güncelleme Tarihi: 13.02.2024 09:52

Google, Avrupa için 25 milyon avroluk yapay zekâ programı başlattı!

Teknoloji devi Google, Avrupa'daki işgücünün "yapay zekâ fırsatını yakalamasını" sağlamak amacıyla 25 milyon avro değerinde bir eğitim ve beceri programı başlattığını açıkladı.

Girişim, Google'ın işyerinde yapay zekâ kullanımı hızlı bir şekilde artarken geride kalma riski taşıdığını söylediği "savunmasız ve yetersiz hizmet alan" toplulukları hedefliyor ve bu eğilimin devam etmesi bekleniyor.

Google, eğitimden faydalanma imkânı en fazla olan bireylere ulaşmaya yardımcı olabilecek sosyal girişimler ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar özelinde müracaatları başlatacağını paylaştı. Seçilen kuruluşlar, temel yapay zekâ konusunda kolaylaştırılmış eğitim alacak.

Google, bu kurumlara ayrıca öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmak için çocuk bakımı ya da ücret telafisi gibi kritik destek için nakit hibe verileceğini ifade etti.

Google’la beraber kâr amacı gütmeyen programı yürüten Londra merkezli Centre for Public Impact'in yönetici direktörü Adrian Brown, "Yapay zekâ gezegeni daha iyi bir hale getirmek için yüksek bir potansiyele sahip. Fakat araştırmalar yapay zekânın yararlarının hâlihazırda eşitsizlikleri daha da kötüleştirebileceğine işaret ediyor. Söz konusu program, Avrupa'da yaşayanların yapay zekâ hususundaki bilgi, beceri ve özgüvenlerini geliştirmelerini sağlayacak ve hiç kimsenin geride kalmamasına imkân verecek" diye konuştu.

google

GOOGLE, "BÜYÜME AKADEMİSİ" KURACAK

Şirket, aynı zamanda sağlık, eğitim ve siber güvenlik konularındaki zorlukları çözüme kavuşturmak amacıyla yapay zekâ kullanan girişimleri desteklemek üzere bir dizi "Büyüme Akademisi" de kuracak. Bu kapsamda, Büyüme Akademisi için başvurular başladı.

Google'ın Avrupa'daki son yapay zekâ hamlesi, 2015’de başlatılan ve AB'nin dijital yetenek açığını gidermeyi sağlamak amacıyla ücretsiz eğitim sağlayan "Grow with Google" programını takip ediyor. Şirket, söz konusu programın başlamasından bugüne kadar 12 milyondan fazla bireye yetenek sağladığını öne sürüyor.

Diğer taraftan şirket, bölgede internet hizmetlerine ilişkin artan talebe cevap vermek için geçtiğimiz ay Londra'nın kuzeyinde bir veri merkezi oluşturmak amacıyla 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Son olarak şirket, yapay zekâ temel kurslarını 18 dile genişleteceğini paylaştı.