Göller Yaylası dönüşünde Kozan'da zincirleme kaza: iki kişi yaralandı

Kozan-Kadirli karayolunda otobüs, hafif ticari araç ve traktörün karıştığı zincirleme kazada 2 kişi yaralandı, yol bir süre kapandı.

Yayın Tarihi: 09.08.2026 23:40
Güncelleme Tarihi: 09.08.2026 23:46

Göller Yaylası dönüşünde Kozan'da zincirleme kaza: iki kişi yaralandı

Göller Yaylası dönüşünde Kozan'da zincirleme kaza

Adana'nın Kozan ilçesinde, saat 21.30 sularında otobüs, hafif ticari araç ve traktörün karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Olay, Kozan-Kadirli karayolu üzerinde gerçekleşti ve bölge kısa süreliğine ulaşıma kapandı.

Kaza nasıl gelişti:

Edinilen bilgiye göre, Göller Yaylası'ndaki şenlikten Osmaniye'ye dönen Osmaniye Mehteran Takımı'nı taşıyan otobüsü Ahmet K. yönetiyordu. Otobüs, Kadirli istikametine seyir halindeyken karşı yönden gelen 07 BBP 06 plakalı hafif ticari aracı kullanan Kenan S. ile aynı yönde ilerleyen ve mısır koçanı yüklü olan 01 BOT 92 plakalı traktörü sürücüsü Erdoğan A.'nın bulunduğu kesimde sollama yapmak istedi.

Bu sırada karşı yönden gelen otobüsü fark eden hafif ticari araç sürücüsü Kenan S., çarpışmayı önlemek için manevra yapınca, önündeki traktöre arkadan çarptı. Otobüsün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti ve araç yol kenarına savruldu.

Yaralıların durumu ve müdahale:

Kazada, hafif ticari aracın sürücüsü Kenan S. ile araçta bulunan Buğrahan U. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yaralılar ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle kapanan Kozan-Kadirli karayolu, kurtarma ve emniyet çalışmalarının ardından ekiplerin müdahalesiyle yeniden trafiğe açıldı.

Soruşturma ve ulaşım:

Olayı değerlendiren polis ekipleri kaza yerinde inceleme başlattı. Kazanın kesin nedeni ile ilgili soruşturma devam ediyor ve yetkililer trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekti.

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE OTOBÜS, HAFİF TİCARİ ARAÇ VE TRAKTÖRÜN KARIŞTIĞI TRAFİK KAZASINDA MISIR...

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE OTOBÜS, HAFİF TİCARİ ARAÇ VE TRAKTÖRÜN KARIŞTIĞI TRAFİK KAZASINDA MISIR KOÇANLARI YOLA SAVRULDU KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.