İzmir valiliğinden olayla ilgili açıklama
İzmir Valiliği, Kiraz ilçesi Umurlu Mahallesi'nde 5 Ağustos'ta bildirilen orman yangınına müdahale eden hava araçlarından birinin su ikmali sırasında sorun yaşadığını açıkladı. Olayda, yangına müdahale için bölgeye sevk edilen ekiplerin hızlı şekilde çalıştığı belirtildi.
uçuş ve su ikmali süreci:
Valiliğin verdiği bilgiye göre, saat 13.35'te Selçuk Havaalanı'ndan havalanan AT-802F tipi amfibik orman yangın söndürme uçağı Beydağ Baraj Göleti'ne su almak için manevra yaptı. Uçak su aldıktan sonra yeniden kalkış gerçekleştiremedi; bunun üzerine pilot kıyıya yönlendirerek uçağı güvenli bir noktaya ulaştırdı.
pilotun durumuna ilişkin bilgiler:
Uçağın pilotu Mustafa Alp, valilik açıklamasına göre uçaktan güvenli bir şekilde tahliye edildi ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı ve uçağın bulunduğu yerden kaldırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü vurgulandı.
Valilik ayrıca, olayın sebeplerine ilişkin gerekli inceleme ve tahkikatın titizlikle yürütüldüğünü bildirdi. Kurtarma ve kaldırma operasyonları ile birlikte teknik inceleme ekipleri durumu değerlendirmeye devam ediyor.
Yetkililer, yangınla mücadele çalışmalarının aksatılmadan devam ettiğini, hem karadan hem de havadan müdahalenin koordineli şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.
İZMİR VALİLİĞİ AÇIKLADI: BEYDAĞ BARAJ GÖLETİ'NDEN SU ALAN SÖNDÜRME UÇAĞI KALKIŞ YAPAMADI