Gölcükspor kupayla kente döndü: TFF 3. Lig’e yükseliş ilçede kutlandı

Gölcükspor, İzmir’deki finali penaltılarla kazanarak TFF 3. Lig’e yükseldi; kafile Anıtpark’ta düzenlenen törende ve taraftarlarla coşkuyla karşılandı.

Yayın Tarihi: 25.05.2026 10:03
Güncelleme Tarihi: 25.05.2026 10:08

Gölcükspor kupayla kente döndü: TFF 3. Lig’e yükseliş ilçede kutlandı

Gölcükspor kupayla kente döndü

Gölcükspor, İzmir’de oynanan final maçını kazanarak elde ettiği şampiyonluk kupasıyla kente döndü ve TFF 3. Lig yükselişini kutladı. Yükselme play-off finalinde Keçiören Belediyesi Bağlumspor ile oynanan maç penaltı atışlarında 5-4 sonuçlandı.

Final maçı ve yükselişin özeti

İzmir’deki finalde yaşanan penaltı düellosunu 5-4 kazanarak yeniden profesyonel lige dönen ekip, elde ettiği başarıyı kupayla taçlandırdı. Bu sonuçla kulüp, sportif hedeflerine ulaşarak TFF 3. Lig’e yükselme hakkı kazandı.

Coşkulu karşılama ve tören

Kafile ilçede Anıtpark’ta düzenlenen programla karşılandı. Meşaleler ve havai fişekler eşliğinde alana giren kafile, taraftarlarla birlikte sevincini paylaştı. Tören kapsamında Başkan Kadir Özdemir, teknik heyet ve futbolcular onurlandırıldı; Özdemir, şampiyonlukta emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sezer’in açıklamaları ve tesis projeleri

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 5 yıllık zorlu bir sürecin ardından profesyonel lige geri dönmenin gururunu ifade etti ve taraftarlara hitaben "Yeni gelmedik, geri geldik" dedi. Sezer, İhsaniye’de yapımına başlanan Gölcük Spor Kompleksi hakkında bilgi vererek tesisin bileşenlerini aktardı: biri suni biri çim olmak üzere iki FIFA standardında saha, kaleci antrenman sahası, kapalı spor tesisi ve Gölcükspor’un konaklayabileceği tesisler bulunduğunu belirtti. Sezer, projenin başlamasında emeği geçenler arasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a da teşekkür etti.

Kulübün kimliği ve hedefleri

Sezer, Gölcükspor’un bir "belediye takımı" olmadığını, Gölcük halkının takımı olduğunu vurguladı ve geçmiş dönem başkanları ile amatör spor kulüplerine destekleri için teşekkür etti. Kulübün önündeki kısa vadeli hedefi profesyonel ligde kalıcı olmak; sıradaki sportif hedef ise 2. Lig’e yükselmek olarak açıklandı.

Kutlamaların tamamlanması

Resmi konuşmaların ardından kutlamalar, taraftarlar ve futbolcuların marşlar eşliğinde süren coşkusuyla gece geç saatlere kadar devam etti.

İZMİR'DE OYNANAN FİNAL MAÇINI KAZANARAK ŞAMPİYONLUĞA ULAŞAN VE TFF 3. LİG'E YÜKSELEN GÖLCÜKSPOR'UN...

İZMİR'DE OYNANAN FİNAL MAÇINI KAZANARAK ŞAMPİYONLUĞA ULAŞAN VE TFF 3. LİG'E YÜKSELEN GÖLCÜKSPOR'UN KAFİLESİ, İLÇEDE COŞKUYLA KARŞILANDI.

İZMİR'DE OYNANAN FİNAL MAÇINI KAZANARAK ŞAMPİYONLUĞA ULAŞAN VE TFF 3. LİG'E YÜKSELEN GÖLCÜKSPOR'UN...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!