Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gökhan Zan İYİ Parti’den istifa etti

Hatay'da İyi Parti'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan eski futbolcu Gökhan Zan, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Zan, siyasete girme nedeninin Hatay'a destek olmak olduğunu ancak bunun mümkün olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 28.12.2023 12:18
Güncelleme Tarihi: 28.12.2023 12:18

Gökhan Zan İYİ Parti’den istifa etti

İYİ Parti, son dönemde yaşanan istifaların ardı arkası kesilmiyor. İstifalarla gündem olamaya devaö eden İYİ Parti’den bir istifa haberi daha geldi. Hatay'da İyi Parti'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan eski futbolcu Gökhan Zan, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Zan, siyasete girme nedeninin Hatay'a destek olmak olduğunu ancak bunun mümkün olmadığını söyledi. Zan, istifasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

DEPREM SONRASI SİYASETE ATILMIŞTI

Gökhan Zan, 2023 yılında Hatay'da meydana gelen deprem felaketinde afetzedelere yardım etmiş ve yetkililere çağrılarda bulunmuştu. Zan, deprem sonrası siyasete atılmış ve İyi Parti'ye katılmıştı. Zan, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde İyi Parti'den Hatay 2'nci sıra milletvekili adayı olmuştu.

SESİMİ DUYURAMADIM

Gökhan Zan, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. Zan, şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği üzere siyasete girme nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İyi Parti'den istifa ediyorum."

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA YOK

Gökhan Zan'ın istifasının ardından İyi Parti'den henüz bir açıklama gelmedi. Zan'ın istifası, partideki istifaların devam ettiği yönündeki iddiaları da güçlendirdi. İyi Parti, son dönemde yaşanan istifalar, görevden almalar ve ihraçlarla gündemden düşmüyor.